Zlatica Gregorová Samospráva

Neďaleká obec bola s projektami úspešná: Chystajú sa zatepliť dôležité budovy

V dedine blízko Šale sa taktiež rozhodli podľa svojich kolegov v okrese napredovať. Do záujmov sa dostalo zateplenie dvoch dôležitých budov.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleká obec bola s projektami úspešná: Chystajú sa zatepliť dôležité budovy
Zdroj: TASR

Tento rok dostal zelenú aj projekt Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcej budovy – Materská škola Neded. Okrem plánovanej výstavby nového pavilónu materskej školy sa počítalo s kompletným zateplením všetkých stien ako aj výmenou a zateplením strešnej krytiny. Svoje si odžili aj staré podlahy. Okrem toho sa, podľa zverejnených informácií, kompetentní rozhodli aj vymeniť elektroinštaláciu a vybudovať rozvody vody, ktoré nahradia tie zastarané.

Dostali dotáciu

V obci sa zapojili do výzvy Ministerstva životného prostredia SR (MŽP SR). Dostali kladné hodnotenie a s ním aj Nenávratný finančný príspevok z MŽP SR vo výške 746 806,85 eur. Projekt je súčasťou Operačného programu Kvalita životného prostredia. Spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Ďalšou aktivitou nededskej samosprávy bol aj ďalší zámer a to Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcej budovy – Obecný úrad Neded.

Ministerská pomoc

Aj s financovaním tohto projektu mohlo napomôcť Ministerstvo životného prostredia SR, ktoré zverejnilo výzvu na poskytnutie Nenávratného finančného príspevku. Obec po schválení žiadosti na zateplenie obecného úradu získala sumu 149 406,77 eur. Do oboch zámerov miestna samospráva investovala aj vlastné rozpočtové financie a to vo výške 5% ako povinnú spoluúčasť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM