Zlatica Gregorová Správy

Mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie opatrení: Chránia ich rúška i rukavice

Nebezpečná nákaza COVID-19 sa začala rozťahovať po rôznych častiach Slovenska. Šaľania mohli byť aspoň trochu pokojnejší, dnes už to neplatí.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie opatrení: Chránia ich rúška i rukavice
2
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V porovnaní s ostatnými bol okres Šaľa ešte pred pár dňami bez priameho dotyku s touto chorobou. Dnes už je isté, že aj my už máme potvrdenú jednu infikovanú osobu.

Regionálna hygienička a generálna tajomníčka služobného úradu z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre ( RÚVZ) Katarína Tináková informovala náš portál, že „RÚVZ so sídlom v k 15.03.2020 e­viduje 3 pozitívne prípady Covid-19:“

  • muž z okresu Nitra-hospitalizovaný na infekčnej klinike v Nitre
  • muž z okresu Zlaté Moravce je v domáce izolácii
  • muž z okresu Šaľa, ktorý sa infikoval v Rakúsku a je v domácej izolácii

Aby sa zamedzilo vyššiemu počtu infikovaných, je nutné dôsledne dodržiavať opatrenia, ktoré zaviedlo mesto Šaľa. Týkajú sa každého občana, ktorý by ich mal rešpektovať. Na to už dohliadajú aj príslušníci mestskej polície. Ako doteraz využili svoje kompetencie a sú aj oni dostatočne chránení?

Kontrolujú dodržiavanie nariadení

„Okrem bežnej činnosti pomáhame s opatreniami na zabránenie šírenia koronavírusu. Od piatka 13. marca 2020 kontrolujeme prevádzky, ktoré majú byť zavreté, aby boli zatvorené. Kontrolujeme aj parky a športové ihriská,“ priblížil náčelník Mestskej polície Šaľa Peter Krokavec.

Informujú verejnosť

Vzhľadom k novej situácii v meste aj celej krajine sa mestskí policajti snažia aj dostatočne oboznamovať verejnosť s tým, ako sa v tejto napätej dobe správať.

„Poskytujeme občanom informácie, aby sa nezhromažďovali pred obchodnými strediskami a na iných miestach,“ priblížil náčelník Mestskej polície Šaľa.

Chránení

Občania to podľa náčelníka mestskej polície berú na vedomie, zatiaľ sú disciplinovaní. Ak ich mestskí policajti upozornia napríklad na športových ihriskách, reagujú pohotovo a odchádzajú z nich.

A ako sú príslušníci mestskej polície chránení voči koronavírusu? „Od piatka 13. marca majú policajti na tvárach ochranné rúška, rukavice a rovnako používajú aj dezinfekčné prostriedky,“ doplnil Peter Krokavec.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte tím zo šalianskej samosprávy, ktorý rozdáva v týchto dňoch ochranné rúška občanom mesta.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/
Koronavírus: Predstavitelia mesta Šaľa o súčasnej situácii
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM