Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto Šaľa ide dotovať: Na pomoc zvieratám vyčlenilo tisíce eur

Problematika "zatúlancov" je dlhoročná a opatrenia k jej zamedzeniu možno len privítať. V Šali pomáhajú mestskí policajti s útulkami.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Šaľa ide dotovať: Na pomoc zvieratám vyčlenilo tisíce eur
Zdroj: OZ Zatúlané psíky Šaľa

Dobrovoľníci v útulkoch, či iných zariadeniach sa potom o zvieratká dočasne starajú a poskytujú im všetko potrebné k ich pohodlnému životu. Ich náplňou je sa o ne postarať a odovzdať ich pôvodnému alebo novému majiteľovi.

Podpora útulkov aj jednotlivcov

Zvieratkomilov je veľa, ale nie každý má prostriedky, možnosti a čas na opateru opustených zvierat. K tomu, aby činnosť zvieracích útulkov mohla prebiehať, sú nutné finančné zdroje. Krmivo, ubytovanie, ošetrenia aj celodenný režim si vyžadujú svoje. S nápadom a dotáciami na ich podporu práve prichádza samotné mesto. Na žiadateľov teraz čaká vypracovanie kvalitného projektu, s ktorým sa do výzvy môžu zapojiť. Výzvou chce mesto zabezpečiť ochranu obyvateľov pred zatúlanými zvieratami, ktoré môžu byť infikované neželanými chorobami a súčasne podporiť každého, kto sa o ne stará. Suma, ktorú mesto Šaľa na tento účel a rok investuje ako Nenávratný finančný príspevok je 7000 eur.

Humánne zaobchádzanie so zvieratami

„Cieľom podpory sú aktivity smerujúce k humánnemu zaobchádzaniu s túlavými zvieratami odchytenými na území mesta, zabezpečenie ich veterinárneho ošetrenia a ich ďalšie umiestnenie v dočasnej, resp. trvalej starostlivosti v období roku 2017 a tým dosiahnutie  bezpečnosti verejných priestranstiev bez túlavých zvierat. Cieľovou skupinou sú obyvatelia mesta a odchytené túlavé zvieratá, " informuje Výzva na webe mesta, sala.sk.

Dotované budú tie projekty, v ktorých žiadatelia poskytujú opusteným alebo odchyteným zvieratám celkovú opateru aj s veterinárnym ošetrením a taktiež tým jednotlivcom alebo združeniam, ktoré sa o ne starajú dočasne alebo ich majú trvalo umiestnené. Všetky žiadosti, zapojené do výzvy budú schvaľovať poslanci Mestského zastupiteľstva v Šali. Svoje žiadosti spolu s projektom doručte do Mestského úradu Šaľa do 15. augusta 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM