Rôzne Správy

V Šali renovujú priestory pre zatúlané psíky: Budú mať vynovené bývanie

V Šali je o zvieratá bez domova postarané. Členom občianskeho združenia nie je ich osud ľahostajný.

Ilustračný obrázok k článku V Šali renovujú priestory pre zatúlané psíky: Budú mať vynovené bývanie
Zdroj: Facebook

V Šali je vybudovaný psí útulok Zatúlané psíky. Ako informujú na svojej webovej stránke: Sme skupina dobrovoľníkov, ktorí sa snažia pomôcť zatúlaným psíkom v Šali a blízkom okolí. Našou snahou je spríjemniť psíkom ich pobyt v našich kotercoch a čo najskôr nájsť ich pôvodnú alebo novú milujúcu rodinu.

O činnosti útulku, o tom, ako sa im darí pri práve prebiehajúcej prestavbe útulku a čo majú nové, pre náš portál porozprávala Gitka Hanová z Občianskeho združenia Zatúlané psíky Šaľa.

Činnosť sme začali v roku 2011 na jar. Založili sme občianske združenie Zatúlané psíky. Pomáhame psíkom zo Šale i okolia. Spočiatku sme sídlili na súkromných pozemkoch, ktoré sme neskôr museli opustiť. A keďže najlepšie je byť na svojom, podarilo sa nám nájsť a vybudovať útulok už v našich vlastných priestoroch. Dnes už majú dve pracoviská – útulok a karanténu. Kapacita útulku je 50 psíkov,“ informuje Hanová z OZ Zatúlané psíky Šaľa. Ako dodala, nie sú len útulkom. Sú zaregistrovaní na Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe Šaľa ako občianske združenie.

V súčasnosti renovujú areál – betónujú a budujú nové voliéry. Prebieha aj osádzanie drevených podláh, aby psíky mali pohodlie vo svojom dočasnom domove. Všetko však stojí na dostatku financií, ktoré sa snažia získať od prispievateľov, ktorým nie je psí osud ľahostajný. Združenie od začiatku svojej činnosti pomohlo už 1 600 psíkom. Našli im stratený domov, prípadne ich umiestnili k novým milujúcim majiteľom. A pomáhajú stále.

O štvornohých priateľov bez domova je postarané: Dočasnú ochranu im poskytne psí
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM