Zlatica Gregorová Rôzne

Májový víkend je tu: Ako sa najlepšie zabavíte v Šali a blízkych dedinách?

Prvomájové oslavy máme za sebou a teraz ostáva čas na to, aby sme si vydýchli. Popritom môžete načerpať nové sily na podujatiach.

Ilustračný obrázok k článku Májový víkend je tu: Ako sa najlepšie zabavíte v Šali a blízkych dedinách?
Foto: Zlatica Gregorová

Počas najbližšej soboty a nedele v našom meste aj okolí bude na výber z každého rožka – troška.

KULTÚRA

3. máj 2019, 15.30 hod., Močenok

ODHALENIE PAMÄTNEJ TABULE M.R. Štefánika

Obec Močenok, Základná škola a Klub filatelistov 52–46 v Močenku organizujú spomienkový akt. Ten sa uskutoční pri príležitosti 100. výročia úmrtia M.R. Štefánika v III.pavilóne školy. Hlavným bodom bude odhalenie pamätnej tabule významnej osobnosti našich dejín. Filatelisti ponúknu pohľad na výstavu venovanú M.R. Štefánikovi a návštevníci si budú môcť odniesť aj originálny poštový lístok a pečiatku. Slávnosť spríjemní vystúpenie žiakov základnej školy.

4. máj 2019, od 7.00 hod, Tešedíkovo

XV. KOTLÍKOVÝ FESTIVAL

Obecná samospráva v spolupráci so ZO Csemadok, Oz Telektó, Viniper – Združenie Peredských vinárov a ZO Červený kríž Tešedíkovo pripravili pre verejnosť zaujímavé podujatie. Odohrávať sa bude pri rybníku Telek – Tó a nebude núdza o zábavu a rôzne súťaže. Bude aj varenie gulášu alebo rybích špecialít a vyhlásenie víťazov. Tešiť sa môžete na detské hry aj ľudovú zábavu.

4. máj 2019, 13.00 hod., Trnovec nad Váhom

ZRAZ MOTORKÁROV

Obec Trnovec nad Váhom srdečne pozýva všetkých fanúšikov rýchlych motocyklov na zraz motorkárov, ktorý sa koná na priestranstve pred železničnou stanicou. Okrem pôsobivých strojov pre návštevníkov pripravili vystúpenie brušných tanečníc i ukážky bojového umenia KOBUKRAV. V rámci akcie sa predstaví aj hudobná skupina HotenToten a nebude chýbať ani občerstvenie.

1.- 30. máj 2019, Dom ľudového bývania Šaľa

ZOLTÁN MIKÓ – výstava ručných prác mojej mamy z Gemera

Margita Mikóová mala záľubu vo vyšívaní. Svojmu koníčku sa venovala popri práci. V jej tvorbe sa vyskytujú nielen tradičné vzory gemerskej výšivky, ale i vlastné motívy. Počas prehliadky uvidíte vyšívané obrusy, obrúsky a textílie i háčkované dečky.

Otváracie hodiny: Utorok – sobota: 9.00 – 12.00, 12.30 – 17.00 hod.

ŠPORT

4. máj 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga SD 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – CFM JA-Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca U19

4. máj 2019, 12.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 Západoslovenský futbalový zväz    III. liga MD U17 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – CFM JA-Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca U17

5. máj 2019 o 16.30 hod., FK Veča

  • FK Veča – TJ Družstevník Jánovce

5. máj 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga SŽ U15 JV 

  • FK Slovan Duslo Šaľa B – MŠK Hurbanovo U15

5. máj 2019, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga MŽ U13 JV ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa B – MŠK Hurbanovo U13

KINOTIPY KINA ŠAĽA

4.a 5– máj 2019, 20.00 hod.

The Beach Bum (The Beach Bum)

Réžia: Harmony Korine  •  Hrajú: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron, Martin Lawrence, Stefania LaVie Owen, Jonah Hill

Takto provokatívny, jedinečný, nekompromisný a pritom zábavný filmový žúr tu už dlho nebol. The Beach Bum natočilo neposlušné dieťa Hollywoodu Harmony Korine, ktorého celá tvorba je všetko možné, len nie obyčajná, a divákov nikdy nenechá len tak v pokoji. Jeho filmy sú rovnako zbožňované ako nenávidené, a rovnaký osud pravdepodobne čaká aj The Beach Bum. Príbeh spisovateľa, ktorý je stále zhúlený, žije podľa svojich vlastných pravidiel a striedavo brázdi Miami v luxusnom športiaku alebo sa fláka po pláži s bezdomovcami.

4. máj 2019, 17. 30 hod.

Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova (MINUSCULE 2 – LES MANDIBULES DU BOUT DU MONDE)

Réžia: Hélène Giraud, Thomas Szabo  •  Scenár: Héléne Giraud, Thomas Szabo

Pred príchodom zimy si hmyzie rodinky musia spraviť zásoby na zimu. Preto keď padne prvá snehová vločka vyhlásia pohotovosť a spoločne sa vyberú hľadať zásoby do komory. Musia byť dobre pripravené, nakoľko zima trvá dlho a chrobáčie rodinky potrebujú prežiť toto dlhé zimné obdobie v teple a s plnými bruškami. Počas tejto „zásobovacej“ akcie – sa stane veľká nehoda. Jedna malá lienka nedopatrením spadne do krabice. A tá je odoslaná na ďalekú cestu, ktorej cieľom je krásny a farbami hrajúci ostrov Karibik.

4. máj 2019, 18.00 hod.

Nebezpečné city (Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-))

Eszter sa strasti tínedžerského veku pokúša prekonať vo svete máng. Svojich rovesníkov sleduje s akýmsi nadhľadom, od nich je pre ňu omnoho dôležitejší zvýšený záujem, ktorý jej prejavuje jej profesor angličtiny. Keď učiteľ náhle opustí školu, s Eszter to vážne zamyká, stráca zem pod nohami. Musí sa vnoriť do sveta svojich rovesníkov, vyrovnať sa so všetkými ich problémami, ako je márnomyseľnosť a rôzne citové výkyvy. Film „Nebezpečné city“ je prvým maďarským tínedžerským thrillerom o láske, ktorá sa stáva obeťou online stalkingu, plného vzrušujúceho napätia.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM