Zlatica Gregorová Samospráva

Kraj prispieva aj na opravy škôl: Na muške majú teraz šaliansku strednú

Spojená budova má pavilóny postavené pred desaťročiami. V jej časti budú vymenené okná aj dvere.

Ilustračný obrázok k článku Kraj prispieva aj na opravy škôl: Na muške majú teraz šaliansku strednú
8
Galéria
Zdroj: TASR

Projekt „Stavebné úpravy okien a vstupných dverí v športovej časti školy“ Spojená škola Šaľa zahŕňa práce v pavilónoch, ktoré boli postavené približne v 70.-80. rokoch min. storočia a tak nutne potrebujú zmodernizovať.

S plochou strechou

Ako uvádza Úrad pre verejné obstarávanie, ide „ o jednopodlažné a viacpodlažné stavby s plochou strechou. Systém je riešený ako stenový viac trakt. S nosnými železobetónovými stĺpmi, stropmi a vencami, prievlakmi. Murovanými obvodový stenami a vnútornými nosnými a nenosnými stenami. Jednotlivé časti stavby sú založené na základových pásoch a pätkách.“

Doslúžili

Výmenou starých doslúžilých okien aj dverí za moderné plastové sa zlepšia tepelné aj izolačné vlastnosti a budova získa modernejší vzhľad. Výmenu kraj plánuje urobiť i pre to, že súčasné výplne nezodpovedajú stanoveným normám. Predpokladaná hodnota zákazky bola vyčíslená na 198 332,69 eur bez DPH.

„Výmenou sa zvýši technická kvalita objektu (úspora energie), jej životnosť, zvyšujú estetickú hodnotu stavby, znižuje hlučnosť v interiéri a uľahčuje údržbu,“ uvádza sa v zákazke.

Vybrali víťaza

Nitriansky samosprávny kraj už na tento účel vyhlásil aj verejnú súťaž. Do nej sa zapojilo 6 uchádzačov, ktorí prišli so svojimi ponukami.

Ako najlepšiu kompetentní vyhodnotili ponuku od spoločnosti z Oravskej Polhory. Podľa zverejnených informácií stavebné úpravy okien a vstupných dverí v športovej časti školy urobia za 186 082,30 eur.

V galérii si pozrite zábery z aktuálnej jesennej údržby v Šali.

Foto: ilustračné

Šaľa začala s jesennými prácami: Radnica skrášľuje zeleň aj chodníky, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM