Zlatica Gregorová Správy

FOTO: Výmena zábradlia sa začala, cez most cestujte radšej s predstihom

Ako sme vás nedávno informovali, práce na šalianskom moste mali pokračovať až v novom roku. Slovenská správa ciest však práce spustila už teraz.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Výmena zábradlia sa začala, cez most cestujte radšej s predstihom
Foto: Zlatica Gregorová

Namiesto náteru zábradlia kompetentní usúdili, že bude lepšia jeho celková výmena. Doterajšie kovové súčasti sú poriadne prehrdzavené a tak sú rekonštrukčné práce namieste. Po tom, čo Slovenská správa ciest zverejnila Verejné obstarávanie k oprave zábradlia, sa do neho nezapojila ani jedna firma. Informoval o tom minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek na októbrovom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Šali.

Skorodované zábradlie

Počas rekonštrukčných prác by sa malo odstrániť pôvodné zábradlie. „Súčasťou je aj rekonštrukcia dilatačného zariadenia mosta a pri priľahlých chodníkoch v celkovej dĺžke 1766 bm a rekonštrukcia DMZ v dĺžke 15,7 m v rozsahu podľa požiadavky verejného obstarávateľa. Celková dĺžka zábradlia na ľavej aj pravej strane uvedených mostov a ich priľahlom území je 1766 bm. V priľahlom území je rozsah prác doplnený oproti PD o predĺženie úseku obojstrannej opravy pri chodníkoch v Šali /od mosta 75–003b / smerom na Galantu. Na uvedených mostoch a priľahlom okolí sa nachádza oceľové mostné zábradlie, ktoré je, hlavne v jeho nosnej a kotviacej časti vplyvom korózie značne poškodené, čo ohrozuje bezpečnosť chodcov,“ uvádza sa v septembrovej Výzve na predkladanie ponúk.

Slovenská správa ciest teda vyhlásila nové obstarávanie a víťazná firma už s rekonštrukciou začala v týchto dňoch. Sčasti je už doslúžená oceľová zábrana nahradená novou v modrej farbe. Premávka v týchto miestach je obmedzená zníženou rýchlosťou. Chodci musia prejsť na druhú stranu, na čo ich upozornia dopravné značenia a dočasná oranžová zebra na ceste. S dodržaním zásad cestnej premávky a ohľaduplnosťou sa tak Šaľania môžu tešiť na vynovený most cez Váh.

Rekonštrukčné práce si môžete pozrieť v priloženej FOTOGALÉRII.

FOTO: Výmena zábradlia sa začala, cestujte tadiaľto radšej s predstihom
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM