Zlatica Gregorová Samospráva

Mostu vynovia zábradlie: Práce začnú v novom roku

S obchvatom mesta Šaľa sa do pozornosti dostal aj frekventovaný most cez Váh. Kvôli opotrebovanosti jeho zábradlia ho chcú opraviť.

Ilustračný obrázok k článku Mostu vynovia zábradlie: Práce začnú v novom roku
Foto: Zlatica Gregorová

Obyvatelia aj vodiči, prechádzajúci mestom, majú denné skúsenosti s dopravnými zápchami. Tie vo väčšine prípadov siahajú až za most. Často však premávka na ňom uviazne na desiatky minút.

Vymenia zábradlie

So stavebnými prácami na šalianskom moste začali už vlani. V októbri 2016 vymenili mostný uzáver, vyhotovili nové základy a osadili nové úchytky. Aktuálne má Slovenská správa ciest na pláne vymeniť opotrebované mostné zábradlie. I keď sa najprv počítalo iba s náterom zábradlia, kompetentní usúdili, žeby to bola v podstate zbytočná aktivita a je nutná jeho kompletná výmena. Radosť vodičom aj peším urobia v budúcom roku.

Začnú v novom roku

Hovorkyňa Slovenskej správy ciest, Lucia Karelová náš portál informovala, že aktuálne prebieha na stavbu „Rekonštrukcia zábradlia na moste č. 75 – 003b a 75 –004 v Šali, Verejné obstarávanie. Predpokladaná hodnota zákazky je 530 000 eur bez DPH. Otváranie ponúk, časť Lehota viazanosti ponúk je do 31.3.2018, tzn., že v tejto lehote by mal Verejný obstarávateľ podpísať zmluvu.“

Ako už bolo uvedené v Memorande za obchvat Šale, prechádza tadiaľ tranzitná doprava smerom na Nové Zámky a most je tak vystavený enormnej záťaži. Oprava zábradlia snáď bude posledným krokom k výstavbe obchvatu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM