Zlatica Gregorová Kultúra

Míľa pre mamu je tu opäť: V Šali si užijete množstvo atrakcií aj zábavu

Po roku zase prichádza čas na poriadnu akciu. Podujali sa na ňu členky Materského centra Mamy mamám.

Ilustračný obrázok k článku Míľa pre mamu je tu opäť: V Šali si užijete  množstvo atrakcií aj zábavu
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Mega oslavu všetkých mamičiek na Slovensku pripravujú Šalianky pod záštitou Únie materských centier. Svoju míľu zdolajú spolu s návštevníkmi podujatia, ktorí sa zaregistrujú. Nás zaujímalo, na čo sa môžeme tešiť už o pár dní, kedy akcia vypukne v plnej paráde.

Míľová trasa

„11. mája pripravujeme opäť Míľu pre mamu ako najväčšiu oslavu Dňa matiek. Bude to v centrálnej mestskej zóne tak ako aj minulý rok a program bude pripravený pre celú rodinu. Trasa povedie cez kostolný park a tí čo prejdú túto symbolickú míľu, na ktorej bude 7 stanovíšť, získajú aj malú odmenu,“ prezradila Martina Eleková z MC Mamy mamám v Šali.

Dobrovoľníctvo

Ako sme sa dozvedeli, nachystaných bude množstvo atrakcií aj prekvapení, pričom témou tohtoročnej akcie bude Dobrovoľníctvo. Deň sa teda bude niesť v znamení oslavy matiek ako dobrovoľníčok a dobrovoľníckej prá­ce.

V areáli amfiteátra bude obrovský nafukovací skákací hrad pre deti, kde sa budú môcť dosýta vyšantiť. Hasiči a policajti predvedú deťom svoje vozidlá, ktoré si budú môcť poriadne poobzerať a na všeličo možné sa aj povypytovať. „,Budeme tam mať tetovacie štúdio, maľovanie na tvár, tvorivé dielničky, rodinné fotenie, Katka bude deťom čítať z prekrásnych knižiek. Takisto dáme priestor aj lokálnym výrobcom s ich produktami,“ priblížila Martina Eleková.

Tanec aj divadlo

Zastúpenie na podujatí budú mať aj miestne športové i kultúrne zoskupenia. Uvidíte šalianske mini mažoretky z Materskej školy Družstevná a predvedú sa aj taekwondisti. Tancachtiví návštevníci sa môžu inšpirovať pohľadom na Latino Fitness Dance s Kikou alebo sa rovno pridať. Bonusom bude predstavenie v podaní Divadielka Ministerstvo nápadov pre malých aj veľkých. Bohatý program zakončí tancovačka s TK Jumping Šaľa.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z tohtoročného karnevalu v MC Mamy mamám v Šali.

Foto: ilustračné

Šalianske mamy sa veselili: So svojimi drobcami si urobili parádny karneval, FOT
7
Galéria
Zdroj: Zuzana Gállová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM