Anton Hrachovský Samospráva

Vadia im dvojjazyčné názvy? Na kontajnerové kryty v Zámkoch útočia vandali

Ničíme si tak len vlastný majetok. K už aj tak slušnej investícii si potom ešte priplatíme.

Ilustračný obrázok k článku Vadia im dvojjazyčné názvy? Na kontajnerové kryty v Zámkoch útočia vandali
Foto: Anton Hrachovský

Radnica už tretí rok prekrýva 1 100-litrové kontajnery na komunálny aj separovaný zber. Ide o celkovú investícu za viac ako 2,4 milióna eur. Jej výsledkom má byť kompletné prekrytie všetkých kontajnerovísk na území mesta betónovými krytmi.

Kryty majú v meste mnoho odporcov, ako medzi občanmi tak i medzi poslancami. Iná časť poslancov zas tvrdí, že obyvatelia si ich nevedia vynachváliť. Tak či onak, radnica na ne minie peniaze nás všetkých, takže je len ťažko pochopiteľné konanie niektorých ľudí. Nájdu sa totiž aj takí, ktorí sa rozhodli, že budú tento náš spoločný majetok poškodzovať.

Ničenie kontajnerovísk

Najnovšie sa na kontajnerové kryty zamerali vandali. „V posledných týždňoch sa však kryty stali terčom nebývalého vandalizmu. Zatiaľ neznámi páchatelia z krytov strhávajú tabuľky s dvojjazyčnými alebo len maďarskými nápismi. Ak ich nestihnú alebo nevládzu odtrhnúť, aspoň ich postriekajú farbou,“ uviedla radnica na svojom webe.

Na sociálnej sieti sa dokonca objavil návod, ako kryty otvoriť aj bez kľúča. „Mechanizmus sa však pri tom môže poškodiť. Mesto to konzultovalo s nemeckým dodávateľom krytov. S takým niečím sa v zahraničí vraj ešte nestretli,“ dodáva radnica.

V zrkadle týchto skutočností je možno otázne či poriadku na sídliskách pomôže častejší odvoz separovaného odpadu, ktorý začne od marca 2020.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Jednou z horúcich tém v Nových Zámkoch je prekrývanie kontajnerovísk
13
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM