Anton Hrachovský Samospráva

V Zámkoch sa bude rokovať o zmenách územného plánu: Vyjadriť sa môže aj verejnosť, FOTO

Radnica dala vypracovať dokument o zmenách v Územnom pláne mesta. Pred schválením ho môže pripomienkovať aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch sa bude rokovať o zmenách územného plánu: Vyjadriť sa môže aj verejnosť, FOTO
11
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V roku 2018 objednala radnica spracovanie Zmien a doplnkov č. 1 Územného plánu mesta Nové Zámky. Predmetom zmien a doplnkov bolo aktualizovanie požiadaviek na funkčné a priestorové využívanie niektorých plôch podľa aktuálnej požiadavky investorov a vlastníkov pozemkov.

Zmeny Územného plánu

Nachádza sa v ňom návrh 24 zmien využitia územia a priestorového usporiadania v 20 lokalitách. Vo väčšine prípadov ide o stanovenie – obmedzenie resp. navýšenie maximálnej podlažnosti existujúcich (resp. budúcich) budov.

24 navrhovaných zmien

Dokument predstavuje rozšírenie hranice zastavaného územia v dvoch prípadoch – návrhom novej funkčnej plochy na severe na konci Slovenskej ulice a na juhozápade pri Tatranskej ulici.

Nachádza sa v ňom aj zrušenie funkcie parkovacieho domu na Várdayho ulici nahradením funkcie pre mestský park. V lokalite ulíc Považská – Vinohrady sa navrhuje využitie umožňujúce umiestnenie objektov pre sociálne bývanie.

Ďalšou a zároveň medzi verejnosťou diskutovanou je zmena v lokalite ulíc Hliníková – Holubyho, ktorá by mala priniesť zrušenie funkcie parkovo upravenej zelene a premeniť ho na obytné územie (rodinné domy). Podobný úmysel je v prípade lokality ulíc Pri gymnáziu – Turecká, kde by malo prísť k výstavbe rezidenčného bývania, pričom zabratá by bola značná časť zelenej plochy.

Pripomienky verejnosti

Svoje pripomienky môže k dokumentu predložiť aj verejnosť. Môže tak urobiť písomne na adresu: Okresný úrad Nové Zámky, Odbor starostlivosti o ŽP, Podzámska 25, 940 02 Nové Zámky a to do 15. apríla 2019.

Pripomienky možno zaslať aj na Mestský úrad na adresu Mestský úrad Nové Zámky, Odbor územného rozvoja a architektúry, Hlavné námestie 10, 940 02 Nové Zámky do 18. apríla 2019.

V priebehu mája 2019 by malo prebehnúť vyhodnotenie a zapracovanie pripomienok do dokumentu. Následne Okresný úrad Nitra preskúma súlad návrhu zmien a doplnkov, aby o ňom rozhodli poslanci na mestskom zastupiteľstve.

Navrhované zmeny si možno pozrieť na webe mesta, prípadne na enviroportáli.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

V Nových Zámkoch sa chystá zmena Územného plánu mesta
11
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM