Anton Hrachovský Správy

V nemocnici sa začalo s operáciami. Niektoré oddelenia sa museli presťahovať

Nové správy zrejme potešia pacientov čakajúcich na operáciu v novozámockej nemocnici. Jedno z oddelení bude slúžiť pre špeciálne prípady.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici sa začalo s operáciami. Niektoré oddelenia sa museli presťahovať
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Pandémia nového koronavírusu zasiahla aj fungovanie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky. Okrem zakázaných návštev platia pri vstupe prísne nariadenia, vchod pri červenom stane strážia aj policajti a vojaci.

Istú dobu bola obmedzená aj činnosť jednotlivých kliník a oddelení, plánované operácie pacientov boli zase pozastavené. V posledných dňoch sa situácia mierne upokojila a nemocnica sa tak pomaly vracia do starých koľají. Aspoň čiastočne.

Od 30. apríla 2020 už nemocnica poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť.

V nemocnici sa už operuje

Znamená to, že sa v nej už vykonávajú aj plánované operácie, no s prísnymi pravidlami na ochranu verejného zdravia.

„Ľudí, ktorí čakali na zákrok, prosíme o trpezlivosť. Plánovaná zdravotná starostlivosť sa bude riadiť Klinickým protokolom. Jednotlivé oddelenia a kliniky vás budú postupne kontaktovať s termínmi a presnými inštrukciami ako postupovať,“ informovalo vedenie na webe nemocnice.

Presun oddelení

Vedenie nemocnice nedávno vyhlásilo, že uvažuje nad prerábkou 13. poschodia. To má byť vyčlenené pre pacientov s ochorením COVID-19. Výhodou tohto poschodia je, že sa na ňom nachádza aj operačná sála.

Vzhľadom na jeho prerábku sa museli niektoré ďalšie oddelenia presťahovať. Dotklo sa to Otorinolaryngo­logickej (ORL) kliniky, ktorá sa presunula na 6. poschodie (východ). Presťahovať sa museli aj Geriatrické a Doliečovacie oddelenie. Tie sú umiestnené na 7. poschodí (západ).

Vo fotogalérii: Pred nemocnicou v Nových Zámkoch zriadili odberné miesto pre testovanie na COVID-19.

Odberné miesto na diagnostiku COVID-19 v Nových Zámkoch
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM