Anton Hrachovský Správy

Nemocnica sa chce opäť posunúť o krok vpred. Vznikne pandemická ambulacia?

Nemocnica v Nových Zámkoch by mala byť centrom pre celý región. Nové vedenie uvažuje o vybudovaní špecializovanej ambulancie.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica sa chce opäť posunúť o krok vpred. Vznikne pandemická ambulacia?
Foto: Anton Hrachovský

Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch je jedným z hlavných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v našom regióne. Od štvrtka 30. apríla poskytuje nemocnica komplexnú zdravotnú starostlivosť (oddelenia a kliniky). Ambulantná starostlivosť je aktuálne v riešení.

Dobre zvládnutá situácia

V nemocnici neležal cez víkend ani jeden infikovaný pacient, nakazených bolo však 14 zamestnancov.

Na parkovisku pred budovou bolo pred týždňom zriadené mobilné odberové miesto pre testovanie.

„V regióne Nových Zámkov je situácia okolo pandémie COVID-19 veľmi dobre zvládnutá. Je tu minimum prípadov,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí. „Umožňuje nám to využívať túto nemocnicu do veľkej miery ako tzv. bielu nemocnicu,“ dodal Krajčí.

V okrese Nové Zámky bolo zatiaľ zaregistrovaných 40 pozitívnych prípadov. V susednom okrese Komárno sú to len 3 prípady, okres Šaľa hlási 6 nakazených, okres Levice 9 a okres Nitra 23 infikovaných. Z „okresných“ 40 prípadov je už 11 pacientov vyliečených.

Vznikne pandemická ambulancia?

Vedenie nemocnice uvažuje nad otvorením tzv. pandemickej ambulancie. Slúžiť by mala všetkým poskytovateľom ambulantnej starostlivosti z regiónu.

„Tento krok ma veľmi teší. Pacientov, ktorí budú pozitívni na COVID-19, by posielali sem na vyšetrenie,“ povedal minister zdravotníctva.

Nemocnica by tieto služby podľa Krajčího mohla poskytovať 24 hodín 7 dní v týždni.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM