Anton Hrachovský Samospráva

Ubytovňu v Zámkoch rekonštruujú: Sociálne slabší sa zatiaľ presunuli do centra mesta

V ubytovni pre sociálne slabších v Nových Zámkoch prebieha rekonštrukcia. Jej obyvatelia sa zatiaľ presťahovali do centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ubytovňu v Zámkoch rekonštruujú: Sociálne slabší sa zatiaľ presunuli do centra mesta
Foto: Anton Hrachovský

V ubytovni na Považskej ulici aktuálne prebieha rekonštrukcia. Počas toho obdobia mesto využíva ako náhradné bývanie priestory Farskej charity sv. Jozefa na Banskobystric­kej ulici.

Rekonštrukcia ubytovne

„Rekonštrukciu ubytovne sa mesto rozhodlo vykonať z dôvodu, aby sa zlepšili životné podmienky sociálne slabých a na pomoc odkázaných občanov. Cieľom je tiež, aby ubytovňa spĺňala hygienické a ostatné štandardy predpísané regionálnym úradom verejného zdravotníctva,“ informuje radnica na svojom webe.

Ako ďalej hovorkyňa dodala, ľudia dočasne presťahovaní na Banskobystrickú ulicu využívajú náhradné bývanie za rovnakých podmienok, aké majú na Považskej ulici.

Na Banskobystrickej ulici je zabezpečená 24-hodiná služba, do budovy okrem tam ubytovaných nemá prístup nikto iný. „Občania musia dodržiavať pravidlá, ktoré sú dané Farskou charitou sv. Jozefa. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne problémy. Po súhlasnom stanovisku hygieny od 9. júla 2019 je výdaj stravy tiež presunutý na Banskobystrickú ulicu,“ informuje radnica.

Predpokladaný termín ukončenia rekonštrukcie ubytovne je koncom augusta resp. začiatkom septembra 2019.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM