Anton Hrachovský Samospráva

Radnica pokračuje v osádzaní kontajnerovísk: Dočkali sa ďalší obyvatelia Zámkov

Po niekoľkomesačnej prestávke pokračuje novozámocká radnica v prekrývaní kontajnerísk. Zabrániť majú neprispôsobivým občanom v prehrábavaní sa smeťami.

Ilustračný obrázok k článku Radnica pokračuje v osádzaní kontajnerovísk: Dočkali sa ďalší obyvatelia Zámkov
10
Galéria

Novozámocká radnica pokračuje v osádzaní nových kontajnerovísk v meste. Ako prvé sa inštalovali na rohu ulíc Šoltésovej a T. Vansovej.

Ďalšie vynovené kontajneroviská

Nové Zámky už dlhodobo riešia problém so znečistením ulíc a sídlisk. Jedným z dôvodov takéhoto stavu je aj to, že smeti z kontajnerov často vyhrabávajú neprispôsobiví spoluobčania a následne ich po okolí rozfúka vietor.

V posledných dňoch sa nových krytov dočkali obyvatelia sídliska Juh na Vansovej ulici, Janka Kráľa a časti Vajanského ulice. Betónovo-kovové boxy na kontajnery s objemom 1100 litrov sú vyhotovené vo viacerých farnách, podľa toho pre aký druh odpadu sú určené.

Čierny slúži na komunálny odpad, modrý na papier a žltý na plasty. Postupne by mala radnica do konca roka 2018 zabezpečiť prekrytie všetkých kontajnerovísk v meste.

Kryty majú zabrániť neprispôsobivým občanom v hrabaní sa v smetiach. Kľúče od kontajnerov má spoločnosť Brantner Nové Zámky. Podľa zmluvy zverejnenej na webe dohodla radnica s dodávateľom – firmou ELKOPLAST s.r.o. z Trenčianskych Teplíc dodanie 452 krytov v celkovej sume 1 070 290 eur.

Vynovené kontajneroviská v Nových Zámkoch
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM