Anton Hrachovský Kultúra

Pripravme sa na bohatý adventný PROGRAM: V Zámkoch štartujú Vyšehradské Vianoce

Atmosféra najkrajších sviatkov sa v Nových Zámkoch krásne vystupňuje a pokračovať bude aj po Vianociach. Pozrite sa na prehľad najväčších zimných lákadiel v meste.

Ilustračný obrázok k článku Pripravme sa na bohatý adventný PROGRAM: V Zámkoch štartujú Vyšehradské Vianoce
Foto: Anton Hrachovský

V Nových Zámkoch sa i tento rok organizujú desiatky podujatí pod názvom Vyšehradské Vianoce. Odštartujú už v sobotu 1. decembra, oficiálne otvorenie vianočných trhov sa očakáva o deň neskôr, v nedeľu popoludní. Vo vyše mesiaca trvajúcej ponuke nechýbajú možnosti športovo-kultúrneho vyžitia, divadlo i už spomínané vianočné trhy. Popri akciách na klzisku, vracajúcom sa na Hlavné námestie, je pripravený pestrý program, ktorý potrvá až do Troch kráľov.

Zámky zažijú množstvo koncertov

Popri nižšie vybraných a spomenutých udalostiach sa môžu Novozámčania tešiť samozrejme aj na viacero živých koncertov. Na pódiu sa predvedú napríklad skupina Carpe Diem (7. decembra o 18:00), Cindy Stehlová a Denisa Kopačková (8. decembra o 17:00), Colorado (8. decembra o 18:00), Nešlapeto (13. decembra o 18:00) alebo Kiero Grande (14. decembra o 18:00).

Vystúpia sa aj Spevácky zbor Lipa (7. decembra o 17:30), Novozámockí seniori (7. decembra o 17:00), Laudate & Cantus et IGNIS (13. decembra o 17:00) a ďalší. V cisársko-kráľovskej jazdiarni zas na Mikuláša predvedie svoj hlas primátor Otokar Klein aj so svojimi hudobnými hosťami (6. decembra o 19:00). Kompletný rozpis podujatí možno nájsť na webe mesta.

Tipy na návštevu Vyšehradských Vianoc 2018

  • Slávnostné otvorenie Vyšehradských Vianoc (2. decembra o 14:00)

Vyšehradské Vianoce začnú v Nových Zámkoch oficiálne v nedeľu na Hlavnom námestí. Na ľadovej ploche predvedie svoje vystúpenie Divadlo Paradox. Ešte deň predtým sa však môžu záujemcovia zúčastniť predvianočnej zabíjačky, ktorá sa bude odohrávať v areáli Katolíckej spojenej školy, či výroby adventných vencov

  • Zdobenie vianočných stromčekov (4.-5. decembra od 9:00)

Ak tento rok skrášlia centrum mesta vianočné stromčeky, o ktoré sa postarajú členovia miestnych organizácií a tiež žiaci tunajších materských a základných škôl.

Čakanie na Mikuláša a jeho verných pomocníkov sa kráti. Pre deti si nachystali diskotéku, rôzne hry a pesničky. Samozrejme, bradatý muž príde s vrecom plným prekvapení.

  • Hokejové Vianoce (7. decembra o 16:00)

Na svoje si prídu hokejoví, no i nehokejoví fanúšikovia. Na ľadovej ploche na Hlavnom námestí predvedú svoj tréningový program mladí hokejisti z HK Lokomotíva.

  • Slovensko spieva koledy (12.-13. decembra o 18:00 resp. 10:00)

Centrum mesta zažije aj vystúpenie slovenských speváckych zborov z Nových Zámkov. Na druhý deň prídu na rad žiaci materských a základných škôl aby predviedli svoje spevácke nadanie.

  • Hudobný karneval na ľade (14. decembra o 16:00)

Opäť na ľade a opäť sa bude spievať. Tentoraz však vystúpia speváci zo Základnej umeleckej školy ZUŠ.

  • Adventný benefičný koncert (16. decembra o 19:00)

Vo Farskom kostole povýšenia Sv. kríža sa odohrá benefičný koncert. Počas neho budú mať Novozámčania možnosť podieľať sa na zbierke pre tých najzraniteľnejších – kriticky chorých novorodencov. Prispieť bude možné v hotovosti a to do prenosnej pokladnice s označením ´Dobrovoľná zbierka´. Umiestnená bude vo vstupných priestoroch kostola. Okrem hotovosti možno použiť aj prevod resp. vklad účet.

  • Vystúpenia materských a základných škôl (20. decembra o 10:00)

Novozámockí škôlkari a školáci sú mimoriadne talentovaní. A dokážu to znova, štyri dni pred štedrým dňom vystúpia na pódiu na Hlavnom námestí.

  • Živý betlehem (25. decembra o 17:00)

Hlavným námestím sa nebude šíriť len vôňa punču, ale aj vianočné posolstvo. Jednou z atrakcií bude určite aj živý Betlehem so živými hercami a zvieratami. Pozrieme si tak príbeh o nádeji, výzvach konať dobré skutky a o láske k blížnemu svojmu.

  • Silvester 2018 (31. decembra od 22:00)

Ohňostroj by nemal chýbať v žiadnom okresnom meste a v Nových Zámkoch je už tradíciou. Obyvatelia tak budú môcť privítať rok 2018 spoločne na Hlavnom námestí.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM