Anton Hrachovský Správy

Vianočné trhy v Zámkoch sa blížia: Novovital zverejnil ceny prenájmu stánkov

Nejeden Novozámčan sa už teší na vianočné obdobie, ktoré strávi aj na tradičných trhoch. Mestský podnik, ktorý ich organizuje zverejnil ceny prenájmu miesta.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Zámkoch sa blížia: Novovital zverejnil ceny prenájmu stánkov
Foto: Anton Hrachovský

Aj v roku 2018 sa budú na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch konať Vianočné trhy. Potrvajú takmer tri týždne, od 2. do 22. decembra 2018. K vianočnému obdobiu samozrejme neodmysliteľne patrí aj možnosť naplniť si žalúdok a dobré jedlo spláchnuť nápojom.

Mestská spoločnosť Novovital, ktorá vianočné trhy organizuje, zverejnila už ponuku pre stánkarov. Ceny sa líšia podľa typu predávaného sortimentu. Pozrite, koľko bude stáť prenájom miesta v centre Nových Zámkov.

Ceny prenájmu v Nových Zámkoch

Typ stánku Cena prenájmu (vrátane DPH)
stánky s občerstvením s jedlom 810 eur
stánky s občerstvením 630 eur
stánky s drobným priemyselným a potravinárskym tovarom 540 eur
stánky s remeselníckym tovarom 360 eur
stánky s hand-made výrobkami (bez živnostenského listu) 270 eur
prenájom dreveného stánku (len remeselníci s hand-made tovarom 15 eur / deň
prenájom stanu 3×3 metre 360 eur

V cenách je zahrnutý aj poplatok za vývoz odpadu. Výška prenájmu pre trhovníkov s vlastným dreveným stánkom, ako sú napríklad stánky, kde predávajú grilované oštiepky či trdelníkov, bude posudzovaná individuálne.

Elektrická energia

Spoplatnený je aj odber energií – cena je za každú využitú prípojku v rozvodnej skrini. Každý stánok musí byť vybavený certifikovaným meračom elektrickej energie. Ak ho trhovník nevlastní, zabezpečí mu ho organizátor. Spotrebu bude odrátavať organizátorom poverená osoba.

Poplatok za energie pre stánky s drobným priemyselným a potravinárskym tovarom, pre remeselníkov je nastavený na 6 eur denne.

Pre stánky s občerstvením bude vyrátaný na základe reálneho odberu nameraného certifikovaným meračom elektrickej energie. Stánkari sa tiež musia preukázať platnou revíznou správou, nie staršou ako 6 mesiacov.

Čo sa týka parkovania, tak to je zdarma pre jedno vozidlo na vyhradenom mieste. Za každé vozidlo vedľa predajného stánku je poplatok 20 eur a to po celú dobu prenájmu trhového miesta.

Žiadosť o prenájom trhového miesta si môžu záujemcovia stiahnuť na webe Novovitalu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM