Anton Hrachovský Samospráva

Park pri Sokolovni by sa mohol dočkať obnovy: Mesto chce využiť grantový program

Radnica v Nových Zámkoch oznámila, že už dávnejšie má v pláne revitalizáciu parčíku pri bývalej Sokolovni. Čaká však na možnosť uchádzať sa o externé prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku Park pri Sokolovni by sa mohol dočkať obnovy: Mesto chce využiť grantový program
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Jednou z novozámockých lokalít, ktoré by si zaslúžili revitalizačný zásah je aj parčík na ulici M.R.Štefánika pri bývalej Sokolovni. Časom by sa mohol dočkať nového vzhľadu, v ostatných dňoch to potvrdila radnica na svojom webe.

Dočká sa park revitalizácie?

Park v širšom centre mesta sa v posledných rokoch pravidelne stáva útočiskom bezdomovcov, ľudí potúžených alkoholom a neprispôsobivých občanov. Nachádza sa v ňom aj baroková Kaplnka svätej Anny Márie, ktorá patrí medzi najstaršie zachované pamiatky v meste.

Nedávno bola na jeho oplotení opravená stará nefunkčná rozvodná skriňa. Stalo sa tak po upozornení od jedného z občanov mesta. Radnica sa podľa vlastného vyhlásenia už v minulosti uchádzala o prostriedky na oživenie parku.

„V rokoch 2012 a 2015 podalo mesto viacero žiadostí o financovanie projektov na revitalizáciu a obnovu parku na ulici M. R. Štefánika. Aj v budúcnosti budeme žiadať o granty, aby sme mohli tento priestor obnoviť,“ uviedol Peter Paluk z odboru komunálnych služieb mestského úradu.

Radnicia zverejnila i verziu vizuálu budúceho výzoru parku. Vo fotogalérii nižšie nájdete aj aktuálne fotky z parku pri bývalej Sokolovni.

Foto: ilustračné

Vizualizácia návrhu revitalizácie parku pri Sokolovni
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM