Anton Hrachovský Samospráva

Kino Mier by mohla oživiť novinka: Mesto chce v jeho priestoroch kaviareň

Popri rekonštrukcii kina Mier v Nových Zámkoch, pribudne v jeho útrobách nový prvok. Mala by ním byť kaviareň. Mesto už vyhlásilo verejnú súťaž na prenájom priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Kino Mier by mohla oživiť novinka: Mesto chce v jeho priestoroch kaviareň
Foto: Viktória Botošová

Po viacerých opravách ako bola výmena sedačiek, vchodových dverí, klimatizácie či úprave fasády pribudne v novozámockom kine Mier ďalšia novinka.

Pred časom pribudlo aj farebné osvetlenie na priečelí a opravy by sa mal dočkať aj priestor pred vstupom do budovy kina. Priamo v nej by zas mala vzniknúť kaviareň s detským kútikom a sezónnym vonkajším sedením. Poslanci Nových Zámkov to odsúhlasili na ostatnom mestskom zastupiteľstve.

Kaviareň v Kine Mier

Ide o priestory napravo od hlavného vchodu, kde je momentálne pult s občerstvením a sedenie. Mesto na prenájom vyčlenilo vnútorné priestory o výmere 159,4 m2 (z toho 103,40 m2 na vnútornú časť kaviarne a 56 m2 na skladové a sociálne priestory). V prípade vonkajšieho sedenia pôjde o 36 m2.

Mesto už vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na uzatvorenie nájomnej zmluvy na prenájom priestorov.

Minimálna cena za prenájom, ktorú poslanci schválili, je 33 eur/m2/ročne, bez energií spojených s nájmom. Požadovaná doba nájmu je 10 rokov. Spolu s návrhom na uzavretie zmluvy musí záujemca predložiť aj podnikateľský zámer a vizualizáciu.

Ďalšie podmienky prenájmu

Jednou z podmienok mesta je prevádzkovanie detského kútika v kaviarni a vyhradenie miesta pre organizovanie detských osláv, možnosť organizovania komorných koncertov, prednášok, čítačiek alebo besied. Ďalej bude musieť nájomca zabezpečiť predaj pukancov a nápojov pre návštevníkov kina.

Kritériá vyhodnotenia súťažných návrhov:

  • cenová ponuka – najvýhodnejší nájom (50 bodov)
  • najvýhodnejší podnikateľský zámer prevádzkovania kaviarne (25 bodov)
  • vizualizácia (25 bodov)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM