Anton Hrachovský Správy

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Zámkoch: FOTO priamo z miesta

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko aj v Nových Zámkoch. Ako to vyzeralo priamo v meste?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie za slušné Slovensko v Zámkoch: FOTO priamo z miesta
11
Galéria

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou uskutočnilo na Hlavnom námestí.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Začiatok zhromaždenia vo väčšine zapojených miest, medzi nimi i v Nových Zámkoch, avizovali organizátori na piatu podvečer. Na evente na Facebooku prejavili o podujatie záujem stovky ľudí.

Zhruba 350 ľudí rôzneho veku sa zišlo, aby si uctilo pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Množstvo zo zúčastnených zapálilo ako pietnu spomienku pri Soche sv. Trojice sviečku, niektorí si zaspievali i slovenskú hymnu.

„Myslím, že je dôležité, aby občania vyjadrili svoj názor aj takýmto spôsobom. Tesne som to stihol z práce, ale som tu,“ povedal Jaroslav jeden zo zúčastnených obyvateľov. 

‌„Je to pekná akcia. Teší ma, že ľudia na celom svete sa spojili pre dobrú vec a svojou troškou môžeme prispieť aj my v Nových Zámkoch,“ povedala zástupkyňa nežnejšieho pohlavia Natália

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Zámkoch
11
Galéria
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM