Správy

Výrobca vakcín pre zvieratá postaví v Nitre novú prevádzku: Stáť bude 6,5 milióna eur

Nitriansky podnik na výrobu vakcín rozšíri svoje kapacity. Nové priestory umožnia výrazné zvýšenie produkcie.

Ilustračný obrázok k článku Výrobca vakcín pre zvieratá postaví v Nitre novú prevádzku: Stáť bude 6,5 milióna eur
Zdroj: Pharmagal-Bio

Nitriansky výrobca veterinárnych vakcín Pharmagal-Bio predložil projekt na výstavbu nového výrobného pavilónu. Objekt vyrastie v areáli spoločnosti v mestskej časti Čermáň.

Firma sídli v Nitre od roku 1998. Špecializuje sa na výskum, vývoj a výrobu vírusových a bakteriálnych vakcín, diagnostických preparátov, vypracovanie komplexných preventívnych programov pre vybrané druhy hospodárskych zvierat.

Prečítajte si tiež

Ziskový podnik

Podľa Denníka E sa spoločnosti mimoriadne darí. „Nitriansky výrobca veterinárnych vakcín Pharmagal-Bio nielenže za ostatných sedem rokov zvýšil svoje tržby z dvoch na vyše 11 miliónov eur, no už dlhšie je aj mimoriadne ziskový. Vlani zarobil v čistom až 4,6 milióna eur, čo znamená, že na čistý profit premenil až 40 % svojich tržieb. Takou ziskovosťou sa v krajine môže pochváliť iba zopár spoločností,“ uvádza Denník E.

Investujú milióny eur

Do novej prevádzky plánuje firma investovať 6,5 milióna eur. „Zámerom investora je formou novej výstavby vytvoriť priestory slúžiace na posilenie – zvýšenie výroby tekutých alebo lyofolizovaných vakcín pre zvieratá. Doteraz bola komplet výroba realizovaná v objekte PharmaGal Bio. Výstavba nových priestorov umožní zvýšenie výroby o cca 150 %,“ uvádza investor v správe.

Výstavba by mala trvať tri roky. Pavilón by mohol byť dokončený v roku 2026.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM