Správy

Nitriansky kraj bude ROZŠIROVAŤ kapacitu ZSS: Peniaze chce získať z plánu obnovy

Niekoľko zariadení sociálnych služieb v Nitrianskom kraji by sa mohlo dočkať zvýšenej kapacity. Župa pripravuje štyri projekty.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj bude ROZŠIROVAŤ kapacitu ZSS: Peniaze chce získať z plánu obnovy
Zdroj: TASR/AP

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce využiť prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR na rozšírenie kapacít vo svojich zariadeniach sociálnych služieb (ZSS). Krajskí poslanci už na svojom májovom zasadnutí schválili uzavretie zmlúv o partnerstve k štyrom projektom.

Ako informoval Úrad NSK, týkajú sa ZSS Lipka v Lipovej, Dunaj v obci Kováčov, Kamilka v Mani a Clementia v Kovarciach. NSK chce v ZSS Lipka vybudovať špecializované zariadenie, ktoré bude v Lipovej poskytovať služby 12 klientom.

Okrem toho sa služby ZSS majú rozšíriť o zariadenie podporovaného bývania, ktoré bude poskytovať svoje služby v Nových Zámkoch.

Nové zariadenia

Projekt pre ZSS Dunaj počíta s výstavbou špecializovaného zariadenia komunitného typu. „Postavené bude v obci Mužla a bude mať kapacitu 12 osôb,“ uviedol Úrad NSK.

Vybudovanie sociálno-zdravotného zariadenia s kapacitou do 30 miest s celoročnou pobytovou formou je súčasťou projektu, ktorý chce NSK realizovať v ZSS Kamilka v obci Maňa. Rovnaké zariadenie s rovnakou kapacitou má podľa plánov NSK pribudnúť aj v ZSS Clementia v obci Kovarce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM