Krimi

V Nitre po požiari vyhlásili MIMORIADNU situáciu: Ľuďom zhoreli byty, prišli o VŠETKO!

Nový rok v meste pod Zoborom odštartoval veľkým nešťastím. Obrovský požiar zničil viacero bytov.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre po požiari vyhlásili MIMORIADNU situáciu: Ľuďom zhoreli byty, prišli o VŠETKO!
31
Galéria

Približne hodinu a pol po polnoci sa v širšom centre Nitry rozhorel obrovský požiar. Ten zasiahol polyfunkčnú budovu v areáli Polygon.

„Zasahujúci príslušníci evakuovali z objektu na voľné priestranstvo 50 osôb,“ informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

Hasili ho dlhé hodiny

Pri hasení veľkého požiaru, ktorý sa mal podľa prvotných informácií na obytnú časť preniesť z drevenej strechy, zasahovali takmer tri desiatky profesionálnych hasičov.

Hovorkyňa hasičov dodala, že požiar sa podarilo úplne zlikvidovať až krátko po 11.00 hodine dopoludnia. Škoda bola podľa nej predbežne vyčíslená na 200-tisíc eur a na miesto bola vyslaná expertízna skupina. Podľa slov krajského šéfa hasičského zboru Róberta Ambru mohla požiar spôsobiť aj zábavná pyrotechnika: „Príčinu požiaru zatiaľ nemáme jasnú, aj keď – bol Silvester, takže sú nejaké indície.“

Prečítajte si tiež

Skončili v mestských priestoroch

Na požiar v Polygone okamžite reagovalo aj mesto Nitra. „Požiar, ktorý v noci vypukol v časti polyfunkčného objektu Polygon si, napriek veľkému rozsahu, nevyžiadal žiadne obete. V nemocnici skončila jedna osoba. Nadránom sa do pomoci obyvateľom postihnutých bytov zapojil mestský úrad v Nitre,“ prezradila radnica.

Magistrát sprístupnil obyvateľom postihnutých bytov neďalekú budovu mestského úradu. Okamžite zasadal krízový štáb, ktorý vyhlásil mimoriadnu situáciu: „Na základe nej sme mohli dotknutým osobám poskytnúť náhradné ubytovanie v našom zariadení na Levickej ulici. Celkovo ide o deväť osôb. Aktuálne riešime aj prípadnú materiálnu pomoc. Dávame dohromady informácie, čo presne títo ľudia po materiálnej stránke potrebujú.“

Radnica zároveň vyzvala, aby obyvatelia zničených bytov sledovali oficiálne kanály mesta Nitra. V prípade potreby núdzového ubytovania majú volať na číslo 159.

Krátko po zverejnení príspevku na facebookovej stránke mesta, sa v komentároch začali objavovať ponuky pomoci od občianskych združení a aj jednotlivcov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM