Aktualizované han Krimi

HROZIVÝ požiar v Nitre: Hasiči s ním zápasili hodiny, museli EVAKUOVAŤ desiatky ľudí!

Krátko po polnoci vypukol v nitrianskom areáli Polygon obrovský požiar. Z drevenej strechy sa preniesol aj na obytné časti.

Ilustračný obrázok k článku HROZIVÝ požiar v Nitre: Hasiči s ním zápasili hodiny, museli EVAKUOVAŤ desiatky ľudí!
31
Galéria

Ako uvádza portál noviny.sk, podľa ich predbežných zistení sa nikto nezranil. „Všetkých obyvateľov stihli včas evakuovať,“ píšu noviny.sk.

„Hasiči boli privolaní k požiaru krátko po 1.30 h. Zasahujúci príslušníci evakuovali z objektu na voľné priestranstvo 50 osôb. Pri požiari zasahovali takmer tri desiatky profesionálnych hasičov,“ informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Čo sa stalo?

K ohnivému peklu malo dôjsť približne hodinu a pol po polnoci. Informuje o tom web mynitra.sme.sk. "Pozor, bol vyhlásený požiarny poplach,“ automaticky znelo niekoľko hodín v areáli Polygonu.

Podľa slov krajského šéfa hasičského zboru Róberta Ambru mohla požiar spôsobiť aj zábavná pyrotechnika. „Príčinu požiaru zatiaľ nemáme jasnú, aj keď – bol Silvester, takže sú nejaké indície,“ vyhlásil.

Ako doplnila Katarína Križanová, hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať krátko po 11.00 hodine. „Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave. Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200-tisíc eur,“ informovala Križanová.

Ďalšie aktuálne témy

Obrovský požiar zachvátil nitriansky Polygon, 1. januára 2023
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM