Správy

Pozemky neďaleko R1 pri Nitre chcú zastavať: Vyrásť by tu mohlo 128 rodinných domov

Neďaleká obec v nitrianskom okrese by sa mohla rozrásť. Investor chce pozemky pripraviť na veľkú individuálnu výstavbu rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Pozemky neďaleko R1 pri Nitre chcú zastavať: Vyrásť by tu mohlo 128 rodinných domov
Zdroj: TASR/Vladimír Miček

Nový súbor rodinných domov by podľa predloženého zámeru investora mohol vyrásť v okrajovej časti obce Čeľadice. Investor chce územie pripraviť a vybudovať infraštruktúru. Aktuálne predložil zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Pozemky sú určené na individuálnu bytovú výstavbu. „Celková výmera pozemkov pre navrhovanú výstavbu predstavuje 109 754 m2,“ stojí v zámere.

Spolu by tu mohlo vyrásť 128 nízkopodlažných rodinných domov.

Prečítajte si tiež

Neďaleko R1

Záujmové územie s dotknutými parcelami pre výstavbu sa nachádza prevažne v časti „Brehy nad hájikom“ a v menšom rozsahu v časti „Krížnica“.

„Uvedená cesta III/1669 vedie k výjazdu č.63 rýchlostnej cesty R1 pri obci Beladice vo vzdialenosti cca 2,5 km, respektíve cez obec Hosťová a Pohranice ku križovatke s cestou 1. triedy I/65,“ uvádza sa v zámere.

Škôlka aj obchody

Novú lokalitu chce investor vybaviť aj drobnou občianskou vybavenosťou. „Zámerom investora je zriadiť lokalitu vidieckej zástavby s charakterom rodinných domov so základným občianskym vybavením,“ stojí v predloženom zámere.

Má ísť o polyfunkčné prevádzky, v ktorých by mohla byť aj škôlka pre 40 detí.

„Budú riešené ako stavebné objekty pre potrebné druhy drobných prevádzok pre danú lokalitu. Budú v nich umiestnené jednak potrebné objekty pre lokalitu (automatické tlakové stanice pre vodovodný systém), ďalej materská škola a obchodné prevádzky základného sortimentu a služby,“ uvádza navrhovateľ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM