Správy

Koniec elektrokolobežiek na chodníkoch? Nitra bude požadovať NOVÉ PRAVIDLÁ

Poslanci prijali niekoľko pravidiel, ktoré majú zabezpečiť poriadok s elektrokolobežkami v meste. Prevádzkovatelia služby majú teraz s mestom podpísať zmluvu o ich dodržiavaní.

Ilustračný obrázok k článku Koniec elektrokolobežiek na chodníkoch? Nitra bude požadovať NOVÉ PRAVIDLÁ
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra zdaňovať poskytovateľov elektrokolobežiek zatiaľ nebude. Poslanci však schválili materiál, ktorý má ukladať prevádzkovateľom povinnosť uzatvoriť s mestom zmluvu, podľa ktorej sa zaviažu dodržiavať určité pravidlá. Na sociálnej sieti o tom informoval poslanec Igor Kršiak.

Cieľom je zaviesť v uliciach Nitry „poriadok“. Mnohokrát sú totiž zdieľané kolobežky odstavené v strede chodníka, čím zaberajú verejný priestor. Na niektorých miestach by mohlo dôjsť aj k obmedzeniu rýchlosti.

Mohlo by vás zaujímať

Pravidlá pre všetkých

„Myslím, že pravidlá by mali platiť pre všetkých – keď ich musí dodržiavať teta s jadierkami alebo kvetinami, mal by ich dodržiavať každý a predovšetkým ten, čo na službe verejnosti zarába,“ myslí si poslanec.

Mesto bude požadovať vyhradenie parkovacích stanovíšť pre kolobežky, reguláciu vstupu kolobežiek do niektorých zón, obmedzenie rýchlosti kolobežiek, napríklad pri domovoch dôchodcov a dodržiavanie poriadku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM