Správy

Pretŕčajúce stromy zo záhrad robia PROBLÉMY: Ohrozujú chodcov aj bezpečnosť dopravy

Nitriansky dopravca upozornil vedenie mesta na problémy s prerastenými stromami a kríkmi. Magistrát vyzval obyvateľov rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Pretŕčajúce stromy zo záhrad robia PROBLÉMY: Ohrozujú chodcov aj bezpečnosť dopravy
Zdroj: Roman Oravec , Mesto Nitra

Spoločnosť Transdev, ktorá v Nitre zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu, upozornila mesto na problémy. Tie spôsobujú rozkonárené dreviny, ktoré majú ohrozovať bezpečnosť dopravy a aj chodcov.

Prekážajú aj za hranicou pozemku

„Mnohé stromy a kríky prerastajú zo súkromných záhrad a pozemkov do cestných komunikácií. Prekážajú nielen chodcom, ale často ohrozujú bezpečnosť cestnej prevádzky,“ informuje mesto Nitra.

Podľa radnice sa problém týka hlavne mestskej časti Zobor s úzkymi chodníkmi, kde navyše majitelia rodinných domov parkujú pozdĺžne.

Prečítajte si tiež

Výzva obyvateľom

„Autobusy najmä na linkách 1 a 10, na Oravskej ulici a Chmeľovej doline, sa tak musia vyhýbať nielen zaparkovaným autám, ale aj prerastajúcim konárom a následne hrozia kolízne situácie,“ prezradil magistrát.

Mesto Nitra zároveň vyzvalo verejnosť: „Prosíme obyvateľov rodinných domov a záhrad, aby iniciatívne prispeli k úprave a údržbe zelene, ktorá zasahuje za hranicu vlastného pozemku. V zmysle občianskeho zákonníka má mesto ako vlastník priľahlej komunikácie právo zasiahnuť bez súhlasu majiteľa, ale tomuto kroku pristupuje len v prípade nevyhnutnosti.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM