Lucia Lauková Správy

Obvinený kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek vinu odmieta: Podal sťažnosť

Štefan Štefek čelí obvineniu z nepriamej korupcie. Podľa jeho slov ide o jasný zámer zastrašiť, zlomiť a zdiskreditovať v očiach verejnosti jeho osobu.

Ilustračný obrázok k článku Obvinený kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek vinu odmieta: Podal sťažnosť
Zdroj: TASR

V pondelok ráno bol mestský poslanec a nezávislý kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek zadržaný Národnou kriminálnou agentúrou ako podozrivá osoba z nepriamej korupcie. Spolu s druhým obvineným, konateľom zvolenskej obchodnej spoločnosti, Jozefom H., je stíhaný na slobode. Údajný 36-tisícový úplatok mal byť podľa polície schovaný v zmluve o reklame.

Vo štvrtok 27. septembra sa k dianiu osobne vyjadril Štefan Štefek na tlačovej konferencii. Podľa jeho slov ide o jasný zámer zastrašiť, zlomiť a zdiskreditovať v očiach verejnosti jeho osobu.

„Chcem zdôrazniť, že finančné plnenie za reklamu som nikdy ničím nepodmieňoval, to znamená, že som nič neovplyvňoval ani obchodný partner odo mňa nič nežiadal,“ povedal Štefan Štefek.

S obvineniami sa podľa jeho vlastných slov nestotožňuje.„Na Prezídium policajného zboru na Národnú kriminálnu agentúru bola doručená sťažnosť proti vznesenému obvineniu, ktoré považujem za nezákonné a nedôvodné,“ prezradil Štefek.

„Keď vedeli o mne všetko, tak určite vedeli, že v tom dome okrem mňa a mojej manželky sú dve školopovinné deti. Ja sa pýtam, koho záujmom bolo vystaviť moju rodinu takémuto traumatickému zážitku?“ povedal kandidát na primátora Štefan Štefek.

Podotkol, že je preňho zarážajúce, že zadržanie sa udialo v čase prebiehajúcej volebnej kampane. „Podľa spisu už od 2. mája po stretnutí dvoch osôb získala polícia informácie o údajnom korupčnom konaní. Veď keď zistili také vážne korupčné konanie, prečo neprišli hneď na druhý deň a prečo to odkladali vyše 4 a pol mesiaca a prečo došlo k zadržaniu takým razantným spôsobom,“ uviedol Štefek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM