Aktualizované Lucia Lauková Krimi

NAKA mala v Nitre zadržať kandidáta na primátora Štefana Štefeka!

Nezávislého kandidáta na primátora Nitry mala v pondelok zadržať protikorupčná jednotka.

Ilustračný obrázok k článku NAKA mala v Nitre zadržať kandidáta na primátora Štefana Štefeka!
Zdroj: TASR

Kukláči mali v pondelok 24. septembra ráno v Nitre zadržať mestského poslanca Štefana Štefeka. Informoval o tom Denník N. „Bývalého zástupcu primátora, ktorý odišiel zo Smeru, a terajšieho nezávislého kandidáta na primátora viní protikorupčná jednotka z nepriamej korupcie,“ napísal Denník N.

„Národná protikorupčná jednotka dnes ráno zadržala dve osoby pre podozrenie z nepriamej korupcie. V týchto chvíľach prebiehajú výsluchy a nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Ako náhle to bude situácia dovoľovať, budeme verejnosť informovať,“ prezradil nám Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

Denníku N to potvrdil zdroj z polície aj jeho obhajca. Štefeka vinia z nepriamej korupcie pri jeho pôsobení v mestskej vodárenskej spoločnosti. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

V Nitre sa bude o post primátora v novembrových komunálnych voľbách uchádzať 11 kandidátov. Okrem Štefeka, ktorý je nezávislým kandidátom, je to súčasný primátor Jozef Dvonč, ktorý kandiduje za koalíciu Smer-SD a SNS. Kandidátom koalície OĽaNO, SaS, Šanca a Sme rodina – Boris Kollár je Ján Greššo. Za Ľudovú stranu Pevnosť Slovensko kandiduje Ján Kecskés a za Stranu tolerancie a spolunažívania Ladislav Nemeth. Ako nezávislí kandidujú Michal Ivan, Róbert Sitár, Ľubomír Martinka, občiansky aktivista Marek Hattas, mestský a krajský poslanec Peter Oremus a mestská poslankyňa Renáta Kolenčíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM