Lucia Lauková Iné športy

Obhajcov titulu z Nitry čaká v 1. kole repríza: Žreb im priniesol súpera z finále

Žreb volejbalovej extraligy mužov pre ročník 2016/2017 sa postaral o reprízu. VKP Bystrina SPU Nitra narazí na svojho finálového súpera hneď v 1. kole.

Ilustračný obrázok k článku Obhajcov titulu z Nitry čaká v 1. kole repríza: Žreb im priniesol súpera z finále
Zdroj: TASR

V sídle Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) sa v pondelok uskutočnil žreb volejbalovej extraligy mužov pre ročník 2016/2017. Hneď v 1. kole na seba narazia finalisti minulej sezóny, keď vicemajster VK MIRAD PU Prešov privíta doma obhajcu titulu VKP Bystrina SPU Nitra. V ďalších dueloch úvodného kola, ktoré sa uskutoční 15. októbra, sa stretnú VK Prievidza s COP Trenčín, Spartak UJS Komárno s TJ Slávia Svidník, VK KDS-Šport Košice s VKM Stará Ľubovňa a TJ Spartak Myjava má voľno.

Štartovať bude 9 tímov

V extralige mužov bude takisto ako v minulej sezóne štartovať deväť tímov, pretože MVK Lokomotíva Zvolen sa do najvyššej súťaže neprihlásil, hoci si účasť v nej vybojoval v prelínacej súťaži. V 1. časti súťaže sa tímy stretnú každý s každým doma a vonku a celkovo sa od 15. októbra do 17. decembra uskutoční 18 kôl. Potom sa tímy rozdelia na dve skupiny 1.-5. a 6.-9 podľa umiestnenia po prvej časti súťaže. V druhej časti sa tímy opäť stretnú každý s každým doma a vonku. Zápasy v skupine 1.-5. sa začínajú 7. januára, v skupine 6.-9. je prvé kolo na programe 14. januára.

Majstra spoznáme v máji

Záverečné kolo druhej časti je naplánované na 4. marca a potom sa začne play off, kam postúpi osem najlepších tímov. Vo štvrťfinále, ktoré sa začína 11. marca, na seba narazia 1. tím s 8., 2. – 7., 3. – 6. a 4. – 5. a bude sa hrať na dve víťazné stretnutia. V semifinále sa bude hrať na tri víťazné zápasy, rovnako aj séria o 3. miesto a vo finálovej sérii sa tak ako po minulé roky pobijú tímy na štyri víťazné duely. Nového majstra spozná verejnosť najneskôr 3. mája 2017.

Žreb 1. kola extraligy mužov 2016/2017:

sobota 15. októbra:

  • VK Prievidza – COP Trenčín
  • Spartak UJS Komárno – TJ Slávia Svidník
  • VK KDS Šport Košice – VKM Stará Ľubovňa
  • VK MIRAD PU Prešov – VKP Bystrina SPU Nitra
  • TJ Spartak Myjava – voľno

Môže vás zaujímať:

Majstrovská Nitra posilní svoj tím: Do sezóny vyrukuje so 6 novými hráčmi

Úspešná beachvolejbalová sobota v Nitre: Turnaja sa zúčastnilo až 30 tímov, FOTO

Extraliga pozná žreb prvého kola: Volejbalistky Nitry proti nováčikovi

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM