Rastislav Búgel Iné športy

Extraliga pozná žreb prvého kola: Volejbalistky Nitry proti nováčikovi

V sídle Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) sa v stredu uskutočnil žreb extraligy žien pre sezónu 2016-17.

Ilustračný obrázok k článku Extraliga pozná žreb prvého kola: Volejbalistky Nitry proti nováčikovi
Zdroj: TASR

Obhajca titul VK Slávia EU žien sa v prvom kole stretne s VTC Pezinok, nováčik HIT UCM Trnava privíta na domácej palubovke Volley project UKF Nitra. V ďalších zápasoch sa 1. Bratislavský volejbalový klub stretne s tímom Dobré zo Slovenska Prešov, COP Nitra privíta TJ Slávia TU Zvolen a Senický volejbalový klub nastúpi proti KV MŠK Oktan Kežmarok. Úvodné kolo 1. časti je na programe v sobotu 1. októbra.

Ďalší žreb rozhodol o tom, že organizátormi turnajov prelínacej súťaže pre sezónu 2016/2017 budú 10. a 9. družstvo extraligy po nadstavbovej časti. Ich súpermi v boji o dve miestenky do extraligy 2017–18 budú víťazi skupín Západ a Východ v rámci I. ligy.

Dlhodobá časť extraligy žien bude rozdelená na základnú a nadstavbovú. V základnej časti sa tímy stretnú každý s každým doma aj vonku. Záverečné 18. kolo je na programe 21. januára 2017. Pred nadstavbou družstvá rozdelia do skupiny o 1. – 4. a skupiny o 5. – 10. miesto. Aj v nadstavbe sa bude hrať systémom každý s každým doma aj vonku. Osem najlepších tímov postúpi do play-off (prvé zápasy štvrťfinále 18. marca 2017), družstvá na 9. a 10. mieste absolvujú v úvode apríla turnaje prelínacej súťaže o účasť v extralige 2017/2018. Nový majster pre ročník 2016/2017 bude známy najneskôr 30. apríla 2017.

Žreb extraligy žien sa uskutočnil neskôr ako sa plánovalo. „Museli sme čakať na výsledok prebiehajúceho arbitrážneho konania, pretože jeden z účastníkov nemal vysporiadané všetky záväzky z minulého obdobia. Kým prebiehala arbitráž, tam sme nemohli žrebovať, pretože sme nevedeli, či bude štartovať desať, alebo deväť účastníkov. V prípade, že by spomínaný tím nesplnil záväzky, tak by nebol pripustený do súťaže. Právo podať prihlášku do extraligy využilo všetkých desať tímov, ktoré budú v nasledujúcej sezóny v najvyššej ženskej súťaži štartovať,“ povedal súťažný riaditeľ SVF Ľubo Stražay.

Žreb extraligy mužov sa uskutoční neskôr. „V mužskej extralige nám najskôr z možných desať účastníkov ostalo deväť, pretože postupujúci tím zo Zvolena nevyužil právo podania prihlášky do extraligy. Navyše jeden z tých deviatich tímov je momentálne v arbitrážnom konaní a preto sme žreb posunuli. Najneskôr do 10. augusta musia byť tieto veci vysporiadané a potom sa uskutoční žreb,“ dodal Ľ. Stražay.

Žreb 1. kola extraligy žien (sobota 1. októbra):

  • VK Slávia EU Bratislava – VTC Pezinok
  • HIT UCM Trnava – Volley project UKF Nitra
  • 1. Bratislavský volejbalový klub – Dobré zo Slovenska Prešov
  • COP Nitra – TJ Slávia TU Zvolen
  • Senický volejbalový klub – KV MŠK Oktan Kežmarok

Organizátori turnajov prelínacej súťaže podľa výsledkov žrebu (9. a 10. družstvo extraligy po nadstavbovej časti, víťazi skupín Západ a Východ v rámci I. ligy):

  • prvý turnaj: 10. družstvo extraligy
  • druhý turnaj: 9. družstvo extraligy

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM