Správy

O stánok na námestí je záujem: Ponúkať by v ňom chceli kávu a občerstvenie

Novinový stánok na Svätoplukovom námestí by mohol mať nové využitie. O prenájom už požiadali dvaja záujemcovia.

Ilustračný obrázok k článku O stánok na námestí je záujem: Ponúkať by v ňom chceli kávu a občerstvenie
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto dá do prenájmu PNS stánok na Svätoplukovom námestí. Ide o osemuholníkový stánok s predajným okienkom, ktorý stojí v blízkosti budovy Starej radnice. O jeho prenájom už požiadali dvaja záujemcovia.

Obidvaja plánujú v priestoroch stánku zriadiť prevádzku zameranú na predaj kávy, kávových nápojov a doplnkového sortimentu.

„Už skoro rok riešime oživenie a rozšírenie pešej zóny a Svätoplukovho námestia a ja len dúfam, že keď bude zdraná súťaž a podarí sa nám zatiaľ nevyužitý priestor PNS využiť na nejaké ponúkané služby, tak ďalší priestor na pešej zóne trošku oživíme,“ myslí si viceprimátor Daniel Balko.

Podmienky prenájmu

Nového nájomcu sa mesto rozhodlo vybrať prostredníctvom obchodnej verejnej súťaže. Podmienky schválili poslanci na januárovom mestskom zastupiteľstve.

Jednou z podmienok je, že nájomca nesmie urobiť žiadne stavebné úpravy ani nijak zasiahnuť do architektonického vzhľadu stánku. „Akékoľvek stavebné úpravy musia byť schválené útvarom hlavného architekta,“ stojí v súťažných podmienkach.

Prečítajte si tiež

Výška nájomného

Minimálne nájomné schválili poslanci vo výške 140,34 eur za m2 na rok.

Stánok je napojený na elektrickú sieť. Na verejný vodovod, plyn a kanalizáciu nie je pripojený. „Dodávku energií a likvidáciu odpadu je víťazný navrhovateľ povinný zabezpečiť na vlastné náklady. Akékoľvek zariadenie a vybavenie stánku nevyhnutné na fungovanie prevádzky je víťazný navrhovateľ povinný zabezpečiť na vlastné náklady spolu so všetkými potrebnými povoleniami a súhlasmi úradov,“ uvádza sa v schválenom materiáli k súťaži.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac z Nitry

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM