Lucia Lauková Správy

Nový prednosta je konateľom v dvoch firmách: Vysokých postov sa chce vzdať

Ján Odzgan figuruje v jednej firme ako spoločník a v ďalších dvoch ako konateľ. Tvrdí, že konateľstva sa v oboch spoločnostiach vzdá.

Ilustračný obrázok k článku Nový prednosta je konateľom v dvoch firmách: Vysokých postov sa chce vzdať
Zdroj: Dnes24.sk

Novým prednostom Mestského úradu v Nitre sa stal 41-ročný Ján Odzgan. Na úrade pracuje od 5. decembra minulého roka, nastúpil ako odborný konzultant pre strategické riadenie. Na pozícii prednostu vystriedal v utorok 8. januára Igora Kršiaka.

Nový prednosta bude podľa informácie odborného konzultanta pre komunikáciu na nitrianskom mestskom úrade Henricha Vargu dostávať hrubý plat vo výške 2600 eur.

Ján Odzgan vyštudoval psychológiu na Univerzite Karlovej v Prahe. Ako člen SDKÚ-DS kandidoval na post poslanca v parlamentných voľbách v roku 2016. Podľa vlastných slov v súčasnosti nie je členom žiadnej politickej strany. Podľa výpisu z obchodného registra je Odzgan spoločníkom v jednej spoločnosti a v ďalších dvoch je aj konateľom.

„Vzdám sa konateľstva v obidvoch spoločnostiach a v zmysle zákona so súhlasom primátora zostanem spoločníkom vo firmách,“ potvrdil Odzgan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM