Hokej

NOVINKY z kabíny HK Nitra: Slovenskí obrancovia podpísali dvojročné zmluvy

Príprava na novú sezónu odštartovala aj v nitrianskom klube. Corgoni priniesli informáciu o najnovších podpisoch.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKY z kabíny HK Nitra: Slovenskí obrancovia podpísali dvojročné zmluvy
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , TASR/Ján Krošlák

Hokejisti Nitry počas uplynulého týždňa odštartovali spoločnú prípravu na suchu. "Trénovať budeme do konca júna. Trénuje s nami niekoľko hráčov, ktorí majú potenciál sa časom presadiť v seniorskom hokeji, ale či to bude teraz, alebo niekedy neskôr, to je samozrejme otázka budúcnosti. Nechýbajú ani domáci hráči ako Braňo Mezei, pripojil sa i Sahir Gill, či Martin Vitáloš,“ povedal pre klubový web tréner Stavjaňa.

Kto trénuje?

Ako informoval klub HK Nitra, súčasťou tréningov je aj Miroslav Pupák, ktorého budúcnosť v štruktúrach klubu je však otázna. Na mesiace sa po operácií počíta návrat do tréningového procesu pri Filipovi Bajtekovi. Po operácii a taktiež pod zmluvou je aj Samuel Solenský. „Individuálnu prípravu majú Marko Stacha a Libor Kašík. Postupne bude klub zverejňovať aj príchody nových tvárí,“ dodalo HK Nitra.

V Nitre trénujú brankári Juraj Beržinec a Erik Šebo, obrancovia Branislav Mezei, Martin Vitáloš, Oliver Fatul, Matej Bača, Matúš Lisý, Peter Valent, Lukáš Pánik, Tomáš Šlank a útočníci Jakub Lacka, Sahir Gill, Tomáš Hrnka, Sebastián Čederle, Marek Šramaty, Timur Král a Max Ferkodič.

Dvojročné zmluvy

Klub aktuálne informoval, že dvojica mladých obrancov pokračuje pod Zoborom.

Marko Stacha a Martin Vitláoš podpísali s klubom zmluvu na sezóny 23/24 a 24/25.

„V minulej sezóne sa spoločne osvedčili ako obranný pár, a tak pokračujú obaja v Nitre. Dvojica stále perspektívnych slovenských obrancov bude obliekať dres Nitry aj naďalej. Tomuto rozhodnutiu sme veľmi radi a zároveň veríme, že hokejové napredovanie oboch hráčov bude mať v našom klube rastúcu krivku,“ dodáva HK Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM