Správy

Poriadne NEBEZPEČNÉ! Most museli už pár dní po oprave ZATVORIŤ, problémy má aj cyklotrasa

V Nitre musia opakovane opravovať to, čo vynovili len pred nedávnom. Problémy sa objavili na moste a aj na vlani otvorenej cyklotrase.

Ilustračný obrázok k článku Poriadne NEBEZPEČNÉ! Most museli už pár dní po oprave ZATVORIŤ, problémy má aj cyklotrasa
8
Galéria

Mesto Nitra koncom apríla avizovalo, že bude opravovať most ku kompostárni v Dolných Krškanoch. Most uzavreli a práce prebiehali od piatka 21. apríla do nedele 23. apríla.

Za práce na oprave povrchu mosta radnica zaplatila 20-tisíc eur. Už o niekoľko dní bol prejazd po moste opäť sťažený. Osadené plechy sa uvoľnili a tvorili nebezpečnú prekážku.

Nekvalitná práca

„Nakoľko nie všetky autá spĺňali normu a dodržiavali povolenú rýchlosť, prišlo k zrolovaniu plechu, ktorý bol na moste opravený,“ povedala pre tvnoviny.sk Lenka Mareková z komunikačného oddelenia mesta Nitra.

Most tak museli opäť zatvoriť. Nebezpečné plechy odpílili. Podľa prezidenta Stavebnej komory SR Ivana Pauera za všetko môže nekvalitná oprava: „Keď to je zle urobené, tak to musia zrolovať, to je logické. Tam fyziku neoklamete. To vyzerá tak, že kotvili plechy len do dreva a to je blbosť. Podľa mňa tam bola technologická chyba.“

Most by mal byť opäť sprejazdnený v najbližších dňoch. Po zistení problému odstránili 18 metrov plochy. Privaria nájazdy a príjazdové plochy.

Večné problémy na pešej zóne

Nekvalitná oprava povrchu mosta však nie je jediným problémom na nitrianskych komunikáciách. Medzi tie najviditeľnejšie patrí napríklad aj ustavičná oprava dlažby na pešej zóne. „Rozumieme pocitom obyvateľom, že mesto opravuje pešiu zónu stále dokola. Je však dôležité povedať, že nitrianska pešia zóna má viac ako 25 rokov a jej údržba bola dlhodobo prehliadaná,“ povedala pre portál Mareková.

Nitrianska pešia zóna dostala svoju aktuálnu podobu s dlažbou v roku 1996, keď 5. júla prebehlo jej slávnostné otvorenie.

Praská nová cyklotrasa

Problém sa objavil aj na cyklotrase Nitra – Dražovce, ktorá bola odovzdaná do prevádzky minulý rok. Ani nie po roku sa na nej objavili trhliny. „Minulý mesiac boli tieto trhliny v strede vozovky opravné, avšak trhliny na okraji vozovky a posunuté obrubníky zostali nepovšimnuté,“ napísal na sociálnej sieti Andrej Sitkey, predseda Komisie pre mobilitu v Nitre. Podľa portálu tvnoviny.sk vrty na cyklotrase odhalili, že praská vo vnútri a nie na povrchu. Aktuálne opravy tak sú iba dočasným riešením.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Problémy po rekonštrukcii mosta a cyklotrasy
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM