Lucia Lauková Správy Samospráva

Nové učebne i laboratóriá: Župa podporí krajské školy sumou vyše 4,3 milióna eur

Finančný príspevok získa 20 projektov. Zamerané sú aj na budovanie či rekonštrukciu odborných učební na školách v Nitrianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Nové učebne i laboratóriá: Župa podporí krajské školy sumou vyše 4,3 milióna eur
Zdroj: TASR

Integrovaný regionálny operačný program schválil ďalších 20 projektov zameraných na budovanie a rekonštrukciu odborných učební, školských knižníc, jazykových a IKT učební v základných školách na území Nitrianskeho samosprávneho kraja. Schválené projekty boli v minulom roku zaradené do zásobníka projektov pre nedostatok finančnej alokácie vo výzve.

„Spolu s aktuálne implementovanými 33 projektmi v mestách a obciach Nitrianskeho kraja bude do podpory materiálno-technického vybavenia základných škôl investovaných viac ako 4,3 milióna eur celkových oprávnených výdavkov,“ informovala hovorkyňa predsedu kraja Oľga Prekopová.

Najvyšší príspevok, viac ako 128 600 eur, získala obec Nesvady na vytvorenie vhodných podmienok, potrieb a prostredia k zvýšeniu kľúčových kompetencií a kvality vzdelávania žiakov na vidieku. Na Základnej škole J. Kovátsa s vyučovacím jazykom maďarským v Bátorových Kosihách vzniknú nové odborné učebne a rozšíri sa školská knižnica.

Nové jazykové učebne, prípadne ich modernizácia, pribudnú na základných školách v obciach Semerovo, Tvrdošovce a Gbelce. Základná škola v Bojnej i škola v Tlmačoch získajú novú fyzikálnu učebňu, polytechnická učebňa bude vybudovaná na základnej škole v Bánove. Na základnej škole vo Veľkom Kýre vzniknú nové laboratóriá, žiaci základnej školy v Alekšinciach dostanú novú biologicko-chemickú učebňu. Kompletný zoznam schválených projektov nájdete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM