Lucia Lauková Správy

Nové parkovacie karty v centre mesta: Ako ich vybaviť a koľko vás budú stáť?

Od nového roka začali v centre mesta platiť nové parkovacie pravidlá. Okrem zvýšenia cien zaviedla radnica aj nové parkovacie karty.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovacie karty v centre mesta: Ako ich vybaviť a koľko vás budú stáť?
Zdroj: TASR

Od nového roka mesto zrušilo vydávanie zamestnaneckých a voľných kariet. Vlastník takejto karty ju môžu využiť už len do skončenia platnosti vydanej karty.

Po novom mesto vydáva tri druhy kariet, a to pre ťažko zdravotne postihnutých občanov, abonentov a rezidentov s trvalým bydliskom v centre mesta.

Zmeny sa týkajú len centra mesta. Opatreniami chce radnica uvoľniť parkovacie miesta pre krátkodobé parkovanie. Za rezidentskú kartu na rok zaplatíte 10 eur a vzťahuje sa na dve ulice v blízkosti bydliska. Abonentská karta je určená napríklad pre nájomníkov v Starom meste bez trvalého pobytu. Za jednu abonentskú kartu na rok zaplatíte 100 eur. V prípade karty ZŤP sa platí manipulačný poplatok 5 eur.

Vybavenie karty

Ak vám vznikol nárok na parkovaciu kartu v centre mesta, vybavíte si ju v Klientskom centre Mestského úradu v Nitre.

„Všetky úkony, od vydania karty, jej zaplatenia, zúradujete v Klientskom centre služieb na Mestskom úrade v Nitre v priehradke, ktorá je označená číslom šesť,“ informuje mesto Nitra na sociálnej sieti.

„V rámci lepšej dostupnosti a zlepšenia služieb občanom, si tak už nemusíte od vrátnika pýtať kartu, ktorou sa v labyrinte poschodí a chodieb mestského úradu dostanete na štvrté poschodie, kde sa doteraz spomínané dokumenty vybavovali,“ dodáva radnica.

Otváracie hodiny v Klientskom centre:

  • Pondelok 8:00 – 15:00
  • Utorok 8:00 – 15:00
  • Streda 8:00 – 16:45
  • Štvrtok 8:00 – 15:00
  • Piatok 8:00 – 13:45
  • Sobota 8:00 – 12:00

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM