Lucia Lauková Kultúra

Nové divadlo v Nitre pripravuje premiéru: Kocúra v čižmách predstavia po svojom

Novinkou divadla je hra Kocúr v čižmách. Hlavným cieľom je podľa tvorcov podnietiť v deťoch prirodzenú túžbu po spravodlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Nové divadlo v Nitre pripravuje premiéru: Kocúra v čižmách predstavia po svojom
Zdroj: TASR

Nové divadlo v Nitre finišuje s prípravou novej inscenácie Kocúr v čižmách. Premiéru hry v réžii Šimona Spišáka uvidia diváci v sobotu 23. novembra o 19. hodine.

Pre malých divákov

Inscenácia je určená pre divákov od štyroch rokov a podľa tvorcov je jej hlavným cieľom podnietiť v deťoch prirodzenú túžbu po spravodlivosti.

„Inscenáciou chceme deťom aj ich rodičom sprostredkovať poznanie, že nie je všetko striebro, čo sa blyští, že účel nesvätí prostriedky a že pravda, láska a dobro bývajú po zásluhe odmenené,“ uviedla dramaturgička Veronika Gabčíková.

Tvorivosť a sloboda

Ako pripomenula, Nové divadlo vzniklo zo slobodu milujúcich a slobodne tvoriacich umelcov.

„Takže aj práca s témou Kocúra v čižmách je v tejto inscenácii slobodná, neklasická až punková. Po formálnej stránke sa tvorcovia rozhodli síce pracovať s klasickými bábkami – maňuškami, ale v mene voľnosti, inšpirácie, fantázie a detského neortodoxného vnímania zámerne narúšajú klasické bábkarské vodičské i inscenačné postupy. Aj preto o našom Kocúrovi v čižmách hovoríme ako o punkovo-animálno-maňuškovo-komediálnom thrilleri,“ dodala Gabčíková.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM