Lucia Lauková Šport Futbal

Nominácia SR 20 na dvojzápas v Portugalsku: V zozname aj nitrianski mladíci

Futbalisti do 20 rokov absolvujú prípravný kemp v Portugalsku. Reprezentačný dres si oblečú aj dvaja nitrianski futbalisti.

Ilustračný obrázok k článku Nominácia SR 20 na dvojzápas v Portugalsku: V zozname aj nitrianski mladíci
Zdroj: TASR

Výber slovenských futbalistov do 20 rokov sa pred prípravným kempom v Portugalsku (12. – 19. novembra) a dvojzápasom s tamojšími rovesníkmi (16. a 18. novembra o 18.00 SEČ) stretol v úplnom 23-člennom zložení. Po klubových povinnostiach si však zdravotné problémy priniesli žilinský obranca Adam Kopas a stredopoliar Milan Kvocera z Trenčína, ktorých realizačný tím na čele s trénerom Adriánom Guľom nahradí v prípade nutnosti.

„Kvocera a Kopas sú pod drobnohľadom našich ľudí. Oceňujem však, že informáciu o zdravotnom stave som mal od ich klubov a vedeli sme sa pripraviť. V prípade potreby budeme musieť zareagovať,“ povedal Guľa. Na rozdiel od októbrového zrazu dvadsaťjednotky privítal zverencov v Senci a nie v Šamoríne, kam sa presunulo A-mužstvo.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Guľa má skúsenosť s niektorými hráčmi už z májového prípravného zápasu v Moldavsku, v ktorom debutoval ako kouč mládežníckeho národného výberu. „Portfólio hráčov je veľmi široké. Sledujeme približne 50 futbalistov. Je to otvorený proces a snažíme sa získavať informácie aj o chlapcoch, ktorí si možno neprešli všetkými juniorskými reprezentačnými výbermi, ale podávajú kvalitné výkony v mužskom futbale. Každý z nich musí mať motiváciu dostať sa do dvadsaťjednotky,“ citovala Guľu oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Dva súboje s portugalskými vrstovníkmi v Algarve sa odohrajú v priebehu troch dní, príležitosť by sa mohla ujsť všetkým 23 hráčom: „Je to zámer, ale nechceme to robiť ‚zadarmo‘. Bude podstatný ich prístup, s ktorým sme však nikdy nemali problém v reprezentácii. Aj keď s nimi telefonujete, je pre nich česť, že môžu reprezentovať. Takisto postoj v tréningovom procese bude rozhodovať, či minutáž bude plnohodnotná, alebo sa niekto neobjaví. Môže sa to stať.“

Guľa sa zoznámil aj s novým realizačným tímom, z minulého mu zostali asistent Marián Zimen a videoanalytik Ladislav Kubalík. Pavol Kamesch z Trnavy je tréner brankárov, Martin Kojnok prišiel na post kondičného trénera, funkciu technického vedúceho obsadil Slovenský futbalový zväz (SFZ) z vlastných zdrojov Martinom Hrnčírom. František Rigo z Ružomberka je lekár, ako fyzioterapeut pracuje niekdajší slovenský reprezentant Otto Szabó. Jozef Štieber z Prešova je masér, Michal Beseda sa presunul z áčka na poste kustóda, kde ho doplnil Peter Paulický zo Slovana Bratislava: „Prakticky s každým som už hovoril osobne. Už prvý kontakt bol zaujímavý a dobré je, že chlapi fungujú medzi sebou, komunikujú bez problémov. Prvá vážna previerka na nás len čaká, ich charakter sa ešte ukáže, ale som presvedčený, že som sa rozhodol pre správnych ľudí.“

Nominácia SR 20 na prípravný kemp v Portugalsku (12. – 19. novembra) a dve stretnutia s domácimi rovesníkmi (16. a 18. novembra):

brankári: Martin Vantruba (Slavia Praha), Frederik Valach (FC Petržalka), Dávid Šípoš (FC Nitra)

obrancovia: Dominik Špiriak (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adrián Slávik, Martin Šulek (obaja AS Trenčín), Peter Pokorný (FC Liefering), Adam Kopas, Branislav Sluka (obaja MŠK Žilina), Samuel Kozlovský (FC Petržalka)

stredopoliari: Martin Bednár, Christián Herc (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Filip Blažek (Bröndby Kodaň), Martin Adamec (Wigry Suwalki), Jozef Špyrka (FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa), Milan Kvocera (AS Trenčín), Michal Tomič (MŠK Žilina), Peter Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Filip Halgoš (Viktoria Žižkov)

útočníci: Marián Chobot (FC Nitra), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Ľubomír Tupta (Hellas Verona), Rastislav Kružliak (MFK Ružomberok)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM