Lucia Lauková Šport Futbal

Nitra doma podľahla Slovanu: Zápas sprevádzala búrlivá atmosféra, FOTO a VIDEO

Štadión pod Zoborom má za sebou veľmi vypätý zápas. Napriek úsiliu domácej Nitry z neho víťazne vyšiel Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma podľahla Slovanu: Zápas sprevádzala búrlivá atmosféra, FOTO a VIDEO
62
Galéria

Favorizovaní hostia mohli ísť do vedenia v 13. minúte, ale brankár Hroššo vyrazil pekne Holmanovu strelu. Slovan mal tlak, Križan v 19. minúte vykopol z bránkovej čiary Mohovu strelu. Aj v ďalších fázach tvrdil muziku Slovan, skórovať sa mu podarilo až z pokutového kopu, ktorý v 38. minúte premenil Šporar po faule v šestnástke na Apaua. V 45. minúte ešte Hroššo zlikvidoval veľkú šancu Šporara, ale o pár okamihov už nestačil na umiestnenú strelu Holmana.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Nitra nezložila zbrane a hneď na začiatku druhého polčasu znížil Fábry veľmi podarenou strelou z hranice šestnástky. V 57. minúte domáci dostali loptu za Greifov chrbát, ale gól neplatil pre útočiaci faul. Po hodine hry dostal druhú žltú kartu Šporar a musel predčasne pod sprchy. Nitra sa snažila niečo na Slovan vymyslieť, ale nedarilo sa jej vypracovať si čistú šancu. V 81. minúte sa sily na ploche vyrovnali, červenú kartu po druhej žltej dostal Kóňa, keď dohral súboj bez lopty. V nervóznom závere skratoval Niba a po údere do tváre protihráča dostal ČK aj on. V 90. minúte ešte netrafil odkrytú bránu z väčšej vzdialenosti Moha, ale „belasých“ to napokon nemuselo mrzieť, keď zvíťazili 2:1.

FC Nitra – Slovan Bratislava 1:2 (0:2)

Góly: 46. Fábry – 38. Šporar (z 11 m), 45.+1 Holman, ŽK: Križan, Kóňa, Fábry, Niba – Šporar, Ljubičič, Moha, Božikov, ČK: 81. Kóňa po 2. ŽK, 86. Niba po 2. ŽK – 60. Šporar po 2. ŽK. Rozhodovali: Chmura – Kováč, Žákech, 2412 divákov.

Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec (84. Machovec) – Kóňa, Šimončič – Charizopulos (46. Vestenický), Chobot (46. Čeredničenko), Fábry – Abdulrahman

Slovan: Greif – Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij – Ljubičič, Holman (70. Saláta), de Kamps – Čavrič (81. Dražič), Šporar, Moha (90.+2 Hološko)

Ivan Galád, tréner Nitry: „Aj napriek úcte ku kolegovi, ktorú nepochybne chovám, sa k dnešnému zápasu nevyjadrím pre veci, ktoré sa udiali počas zápasu.“

Foto: Rastislav Búgel

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
FC Nitra – Slovan Bratislava 1:2 (0:2)
62
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM