Lucia Lauková Správy

NKN podporí projekty aj v roku 2017: Pripravila 6 nových grantových výziev

Nitrianska komunitná nadácia plánuje podporiť verejnoprospešné projekty v Nitre a v okolí. Prvý grantový program bude vyhlásený už vo februári.

Ilustračný obrázok k článku NKN podporí projekty aj v roku 2017: Pripravila 6 nových grantových výziev
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) bude aj v roku 2017 podporovať rôznymi grantmi verejnoprospešné aktivity v Nitre a v okolí. Celkovo plánuje vyhlásiť šesť grantových výziev. Prvou je Otvorený grantový program, ktorý bude vyhlásený 3. februára a bude určený na podporu zdravia, sociálnej pomoci, vzdelávania, športu, kultúry a ochrany ľudských práv a životného prostredia. Ako informovala NKN, rovnaké oblasti bude podporovať aj grantová schéma, ktorú v rámci programu Mladí nitrianski filantropi vyhlásia 10. marca.

Ďalšie grantové výzvy

Žiadať o granty na podporu kultúry, zdravia a životného prostredia bude možné od 31. marca aj z programu Raydel pre Nitru. Ďalšie grantové výzvy vyhlási nadácia 21. apríla v rámci programu Strecha pre váš nápad a 16. júna prostredníctvom aktivity s názvom Aby ľudia ľuďom pomáhali. Poslednou grantovou schémou je výzva Klubu darcov, ktorá bude otvorená 20. októbra.

Podporili 41 projektov

V minulom roku podporila NKN v rámci svojich programov celkovo 41 projektov, na ktoré vyčlenila sumu 73 287,54 eura. Ako sa uvádza vo výročnej správe nadácie, najdôležitejším poslaním NKN je zlepšovať kvalitu života v Nitre a v Nitrianskom kraji rozvojom dobrovoľníctva a filantropie. „Nadácia nie je o jednoduchom rozdeľovaní financií. Je hlavne o ľuďoch a ich motivácii, aby neboli ľahostajní voči svojmu okoliu. NKN je akýmsi sprostredkovateľom medzi tými, ktorí pomoc v komunite potrebujú na realizáciu projektov prospešných pre nás všetkých a tými, ktorí ich chcú podporiť,“ uviedla správkyňa nadácie Ľubica Lachká.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM