Lucia Lauková Kultúra

Nitriansky Klub darcov opäť spojil sily: Venoval 3-tisíc eur na TIETO projekty

Klub darcov Nitrianskej komunitnej nadácie finančne podporí viacero projektov v Nitre. Venoval im sumu 3-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky Klub darcov opäť spojil sily: Venoval 3-tisíc eur na TIETO projekty
6
Galéria
Zdroj: NKN

Klub darcov Nitrianskej komunitnej nadácie venoval na podporu verejnoprospešných projektov v Nitre sumu 3 000 eur. Podľa slov Romany Bojdovej sa slávnostné stretnutie členov Klubu darcov konalo 27. novembra v PKO Nitra.

Prispelo 182 ľudí

„Do trinásteho ročníka Klubu darcov venovalo svoj príspevok 182 dobrých ľudí, ktorí opäť potvrdili, že ich dianie v Nitre zaujíma a majú chuť podporiť dobré neziskové nápady,“ hovorí PR manažérka nadácie Romana Bojdová. Moderátorkou večera bola Nikoleta Kováčova a o hudobný program sa postaral swingový orchester Swingless junior jazz band pod vedením Martina Štourača.

Podporené projekty

Klub darcov sa rozhodol podporiť projekt s názvom Objav v sebe vedca, ktorého autorom je občianske združenie Viac ako učenie. To bude organizovať pre deti a žiakov vedecké workshopy a konferencie, počas ktorých si žiaci vyskúšajú prácu fyzika. Podporu získal aj obľúbený piknik Raňajky v tráve. Toto podujatie sa pod vedením neformálnej skupiny E. Domanovej bude konať už piaty rok pri Dražovskom kostolíku. Občianske združenie ŠOK získalo podporu pre svoj projekt Šach pre hmat. V spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska upravia šachové súpravy tak, aby s nimi mohli hrať nevidiaci. Podporený bol aj projekt s názvom Osada Lupka pre všetkých. Vďaka občianskemu združeniu Nitravia bude v osade vybudovaná oddychová zóna pre návštevníkov a organizované podujatia s tematikou starých slovanských remesiel.

Realizované budú v roku 2017

Ako prezradila Romana Bojdová Klub darcov počas svojho trinásťročného fungovania podporil v Nitre a okolí už 84 verejnopros­pešných aktivít sumou 47 900 eur. „Projekty podporené v tomto ročníku budú realizované v roku 2017. Ich priebeh môžete sledovať na stránkach a facebooku Nitrianskej komunitnej nadácie,“ informovala Romana Bojdová.

Pozrite si fotky zo slávnostného stretnutia Klubu darcov Nitrianskej komunitnej nadácie!

Nitriansky Klub darcov opäť spojil sily: Venoval 3-tisíc eur na TIETO projekty
6
Galéria
Zdroj: NKN
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM