Lucia Lauková Správy

Nitru navštívia pracovníci štatistického úradu: Pýtať sa budú na výšku platu

Zisťovanie bude prebiehať až do konca budúceho roka. Štatisti zamieria do viac ako 2000 domácností a zaklopať môžu aj u vás.

Ilustračný obrázok k článku Nitru navštívia pracovníci štatistického úradu: Pýtať sa budú na výšku platu
Zdroj: TASR

Štatistický úrad (ŠÚ) SR začal so zberom údajov pre štatistiku rodinných účtov. Zisťovanie neobíde ani Nitru. Zverejnením oznamu o tom informovala radnica na svojej stránke.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2019 vybraných takmer 190 obcí, medzi nimi aj Nitra. Do zisťovania je zaradených viac ako 2000 domácností. Zisťovanie sa začalo 10. decembra a potrvá celý budúci rok až do 31. decembra 2019.

Účelom štatistického zisťovania je okrem iného získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. „Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima,“ uvádza Štatistický úrad v ozname.

Ako upozorňuje ŠÚ SR, pracovník poverený funkciou opytovateľa je povinní preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Ak už vám takýto pracovník zaklope na vaše dvere máte podľa zákona povinnosť poskytnúť požadované údaje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM