Správy Samospráva

Pomôcť môže každý: Obyvatelia Nitry sa môžu prihlásiť do komisií a výborov!

Nitrianska radnica ponúka verejnosti možnosť pomáhať pri práci mestskému zastupiteľstvu.

Ilustračný obrázok k článku Pomôcť môže každý: Obyvatelia Nitry sa môžu prihlásiť do komisií a výborov!
Zdroj: Dnes24.sk

Záujemcov vyzvala, aby sa poštou alebo prostredníctvom elektronického formulára na webovej stránke mesta prihlásili do niektorej z odborných komisií, prípadne do výborov mestských častí (VMČ).

Členmi poradných odborných komisií i VMČ sa automaticky stávajú zvolení mestskí poslanci. Tých vždy dopĺňajú aj odborníci z radov verejnosti, doteraz ich však obvykle nominovali poslanecké kluby či mesto. Po tohtoročných komunálnych voľbách magistrát priamo vyzval občanov, aby sa o členstvo v komisiách či VMČ aktívne uchádzali.

Odborníci z radov verejnosti sa môžu hlásiť do deviatich komisií, ktoré sú zamerané napríklad na financie, dopravu, životné prostredie, školstvo, cestovný ruch, šport či sociálne veci. Aktívni Nitrania sa môžu prihlásiť aj do niektorého zo siedmich VMČ, v ktorých sa riešia problémy jednotlivých častí mesta.

Ako informoval magistrát, k vyplnenému formuláru je potrebné priložiť aj profesijný životopis, motivačný list s predstavou rozvoja v oblasti, ktorá je náplňou konkrétnej komisie a čestné prehlásenie o bezúhonnosti. „Každá komisia mestského zastupiteľstva vyhodnotí žiadosti a návrh na zaradenie členov komisie z radov občanov predloží na schválenie mestskému zastupiteľstvu v predpokladanom termíne 31. januára 2019,“ konštatuje sa vo výzve, ktorú zverejnila radnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM