Lucia Lauková Správy

Nitru čakajú niekoľkomesačné cestné uzávery: Súvisia s výstavbou obchvatu Dražoviec

Vodiči sa budú musieť opäť obrniť trpezlivosťou. Výstavba obchvatu Dražoviec prinesie niekoľkomesačné dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čakajú niekoľkomesačné cestné uzávery: Súvisia s výstavbou obchvatu Dražoviec
Zdroj: TASR

Zložitú dopravnú situáciu v Dražovciach má vyriešiť cestný obchvat. Výstavba novej štvorprúdovej komunikácie začala ešte v roku 2017. Hotová má byť v druhej polovici tohto roka. Treba sa teda pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia.

Uzávierky začnú v apríli

Ako nás informovala hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby SR, Karolína Ducká prvé cestné uzávierky sa začnú už v apríli. „Cesta I/64 za obcou Dražovce smerom na Čakajovce bude uzavretá po napojenie na novú cestu pozdĺž rieky Nitra v mesiacoch apríl-jún 2018,“ povedala hovorkyňa Karolína Ducká.

Práce a s nimi spojené dopravné obmedzenia budú v lete pokračovať a potrvajú až do augusta. „Cesta I/64 od rýchlostnej cesty R1a po kruhový objazd s cestou Dolné hony bude uzavretá v mesiacoch jún-august 2018,“ dodala hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby SR, Karolína Ducká.

Kadiaľ to obídete?

Podľa slov hovorkyne Karolíny Duckej, obchádzkovou trasou oboch uzávierok bude nová cesta pozdĺž rieky Nitra. "Doprava na tomto území je mimoriadne komplikovaná. Po R1 prejde okolo Nitry denne 30 000 áut, cestou do Topoľčian 15 000 vozidiel, z toho 2000 kamiónov. Sú to obrovské množstvá na nedostatočnú infraštruktúru,“ povedal vlani štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček. Výstavbou komunikácií, vrátane obchvatu Dražoviec a privádzačov z R1 do priemyselného parku, vznikne v súvislosti s budovaním priemyselného parku 30 kilometrov novej dopravnej infraštruktúry. Vybudovaných by malo byť aj 6,5 kilometra protihlukových sti­en.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM