Lucia Lauková Hokej

Nitru čaká odveta: Hokejsti chcú odčiniť 7-gólový debakel s Vítkovicami

Už čoskoro budeme na domácom ľade HK Nitra svedkami odvetného súboja. Hokejisti spod Zobora sa budú snažiť odčiniť vysokú prehru českým HC Vítkovice Ridera.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká odveta: Hokejsti chcú odčiniť 7-gólový debakel s Vítkovicami
Foto: Rastislav Búgel

Už len s minimálnou šancou uspieť vstupujú hokejisti HK Nitra do odvetného súboja šesťnásťfinále Ligy majstrov 2016/2017 proti českému HC Vítkovice Ridera, ktorý je pod Zoborom na programe v utorok 11. októbra 18.00 hod.

Corgoni sa otriasli

Zverencom trénera Andreja Kmeča absolútne nevyšiel úvodný zápas, na ľade českého tímu prehrali vysoko 0:7 a ich šance na postup do ďalšej fázy sa posunuli už iba do teoretickej roviny. „Musíme určite s tým niečo urobiť, aby sme tých gólov dostávali čo najmenej,“ vyjadril sa útočník Nitry Henrich Ručkay. Nitrania sa naladili na utorňajšie stretnutie víťazstvom 4:1 v Tipsport Lige nad Liptovským Mikulášom a natiahli tak domácu víťaznú sériu v aktuálnej sezóne už na osem duelov.

Môže vás zaujímať: FOTO: Nitra doma stále neporazená, poradila si aj s Liptovským Mikulášom

Rovnako sa darilo počas víkendu aj českému súperovi, ktorý zvíťazil nad HC Dynamo Pardubice 2:0. Gólom sa v novom drese uviedol americký útočník so slovenskými koreňmi Yan Šťastný, ktorého ostravský klub získal po tom, čo neuspel na skúške v prípravnom kempe St. Louis Blues. „Prvý zápas sa skončil dobre, vyhrali sme. Získali sme tri body a všetci sme spokojní. Tento tím má úžasnú energiu, čo je pre mňa dôležité,“ vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku syn slovenskej legendy Petra Šťastného. Vítkovice poskočili po víťazstve na 10. miesto v extraligovej tabuľke.

Pokúsia sa o menší zázrak

Úradujúci slovenský šampión má v utorok jasný cieľ, pred zaplnenými tribúnami odčiniť sedemgólový debakel z úvodného stretnutia šestnásťfinále LM s Vítkovicami a pokúsiť sa o menší zázrak.

Môže vás zaujímať:

FOTO: HK Nitra s prehrou, hokejisti neuspeli v Banskej Bystrici

VIDEO: Najvernejší fanúšikovia HK Nitra, podržali tím aj po vysokej prehre

Facka nitrianskemu fanúšikovi: HK Nitra vo Vítkoviciach s prehrou o sedem gólov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM