Lucia Lauková Kultúra

Nitru čaká Noc otvorených divadiel: Tešiť sa môžete na sériu predstavení, PROGRAM

Milovníci divadla sa majú na čo tešiť. Nitra sa zapojí do deviateho ročníka Noci divadiel. Pozrite si program.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká Noc otvorených divadiel: Tešiť sa môžete na sériu predstavení, PROGRAM
Zdroj: TASR

Nitra sa v sobotu 17. novembra zapojí do 9. ročníka podujatia Noc divadiel, ktoré otvára brány divadiel, kultúrnych centier a umeleckých škôl na Slovensku. Tohtoročná Noc divadiel sa nesie v znamení česko-slovenskej spolupráce.

Program Noci divadiel 2018 sa bude odohrávať v 28 slovenských mestách vrátane Nitry a vo viac ako 50 divadlách, kultúrnych centrách, umeleckých školách a kultúrnych priestoroch po celom Slovensku.

V sobotu 17. novembra večer svoje brány verejnosti otvorí aj Divadlo Andreja Bagara v Nitre, Staré divadlo Karola Spišáka a Tralaškola.

Noc divadiel v Nitre:

Divadlo Andreja Bagara

  • o 18.30 hod., Veľká sála DAB Georges Feydeau DÁMSKY KRAJČÍR

Dámsky krajčír je prvá slávna a zároveň jedna z najlepších hier francúzskeho autora Georgesa Feydeaua (1862 – 1921), ktorý je dnes považovaný za „kráľa vaudevillu“ a zakladateľa moderného poňatia situačnej komédie.

  • od 20.15 do 21.00 h, Kaviareň DAB v Nitre KLEBETY ZO ZÁKULISIA alebo Ako sme skúšali inscenáciu Dámsky krajčír

Zaujíma vás, kde sú schovaní herci, keď čakajú na svoj výstup? Prečo majú aj dámy kostýmy pripomínajúce pánsky oblek? A čo za žáner je tá „fraška“? Aj tieto otázky môžete položiť na stretnutí a diskusii s tvorcami a účinkujúcimi hercami inscenácie Dámsky krajčír. Súčasťou diskusie bude aj súťaž o zaujímavé ceny a vstupenky do divadla.

  • od 18.00 do 21.30 h, II. poschodie foyer DAB v Nitre DIVADELNÝ KRAJČÍR

Výstava Divadelný krajčír odprezentuje prácu divadelných krajčírskych dielní DAB v Nitre – históriu a zákulisie dielní, návrhy, strihy a kostýmy zo známych hier a muzikálov, fotografie zo skúšok kostýmov aj z inscenácií.

Staré divadlo Karola Spišáka

  • o 17.00 h, Veľká sála Stroj času

Divadelná inscenácia ponúka prehliadku dôležitých udalostí Slovenských dejín v podobe nevšedného tieňového divadla od čias Veľkomoravskej ríše až po modernú dobu. Vstup voľný.

  • o 17.30 h Kuk za kulisy

Naslovovzatý sprievodca prevedie divadelným svetom. Vstup voľný.

Tralaškola

  • o 16.30 h Očiam neviditeľné

Inscenácia Očiam neviditeľné je adaptáciou pôvodných textov Malého Princa Antoina De Saint Exupéryho, doplnená vlastnými textami režisérky inscenácie. Príbeh je fikciou inšpirovanou životom spisovateľa Antoina De Saint Exupéryho. Exupéry v tejto inscenácií čelí nepochopeniu a nedôvere zo strany svojej rodiny a sveta dospelých. Pochopenie a priateľstvo nachádza u psychologičky, ktorá si ho skrotila a prezradila mu svoje tajomstvo…

  • o 17.45 h Posledné slovo

Autorská konverzačná komédia Matúša Gálika o tom ako závet dokáže zamotať ale i rozmotať ľudské a rodinné vzťahy.

  • o 19.00 h Spoločný potlesk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM