Lucia Lauková Správy

Nitriansky Jaguar vyrába prvé skúšobné autá: Jeseň bude kľúčová

Závod najväčšej britskej automobilky sa pripravuje na oficiálne spustenie výroby v Nitre. Zahájenie je naplánované na jeseň tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky Jaguar vyrába prvé skúšobné autá: Jeseň bude kľúčová
Zdroj: TASR

V nitrianskej automobilke prebiehajú prípravné práce na zahájenie výroby. Počas nej schádzajú z liniek prvé autá, zatiaľ len skúšobné.

„Ako súčasť príprav na uvedenie do prevádzky a zabezpečenie čo najvyššej kvality vozidiel pre našich zákazníkov vyrábame skúšobné vozidlá,“ potvrdila hovorkyňa spoločnosti Jaguar Land Rover Slovensko, Alexandra Sabolová.

Presný termín zatiaľ neuvádzajú

Termín spustenia ostrej prevádzky, automobilka zatiaľ nekonkretizovala. „Výstavba nitrianskeho závodu prebieha podľa plánu. Zahájenie výroby je naplánované na jeseň tohto roka,“ odpovedala Alexandra Sabolová, ktorá potvrdila slová prevádzkového riaditeľa spoločnosti Alexandra Wortberga.

Ťažké chvíle v Anglicku

Medzitým britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) oznámila, že obmedzí výrobu vo svojom závode v strednom Anglicku. Závod v Castle Bromwich prejde od októbra na trojdňový týždeň a v tomto režime zostane výroba do začiatku decembra. Automobilka sa týmto spôsobom snaží vyhnúť prepúšťaniu, uviedla hovorkyňa JLR.

„Vzhľadom na pokračujúce negatívne vplyvy zasahujúce automobilový priemysel, dočasne upravujeme naše produkčné rozvrhy v závode v Castle Bromwich,“ uvádza sa v stanovisku automobilky.

Šéf JLR Ralf Speth minulý týždeň varoval, že zlá dohoda o brexite môže stáť automobilový priemysel desaťtisíce pracovných miest a ohroziť produkciu firmy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM