Lucia Lauková Správy

Nitriansky hrad zrušil marcové výstupy na vežu: Zavreté sú aj dvere múzea

Hradná veža zostáva zatvorená. Sprístupniť ju chceli ešte pred hlavnou turistickou sezónou.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky hrad zrušil marcové výstupy na vežu: Zavreté sú aj dvere múzea
16
Galéria

Začiatkom marca informoval Nitriansky hrad na sociálnej sieti o otvorení katedrálnej veže. Tá býva inak sprístupnená až v apríli.

Spolu s kazematmi sa Katedrálna veža otvára až cez hlavnú turistickú sezónu, ktorá sa začína v apríli a končí v októbri.

Výstupy na vežu zrušili

Tento rok ju na hrade chceli sprístupniť skôr. Veža mala byť v marci otvorená v sobotu a v nedeľu od 10.00 do 15.00. Aj tu však plány prekazil koronavírus a Nitriansky hrad sa rozhodol marcové výstupy na vežu zrušiť.

„Výstupy na vežu sú zrušené, lebo sú súčasťou sprevádzaných prehliadok hradu a múzea. To je v súčasnosti zatvorené,“ vysvetlil hovorca Biskupského úradu v Nitre Tibor Ujlacký.

Oznam o Diecéznom múzeu, ktoré zostáva až do odvolania zatvorené, bol pred pár dňami zverejnený aj na sociálnej sieti Nitrianskeho hradu.

Hradný areál je otvorený

Areál hradu je podľa hovorcu Tibora Ujlackého naďalej otvorený z dôvodu, aby veriaci mohli navštíviť katedrálu za účelom individuálnych modlitieb.

„Avšak expozície prístupné v areáli ako obvykle nie sú. Všetko je to v súlade s opatreniami prijatými v SR,“ dodal Tibor Ujlacký, hovorca Biskupského úradu Nitra.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitriansky hrad
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM