Lucia Lauková Šport Iné športy

Nitrianski volejbalisti úspešní: Na domácej palubovke zdolali Zvolenčanov

Nitra si po prehre s Prešovom napravila chuť domácim víťazstvom nad Zvolenom. Okrem toho domáci vylepšili aj servis.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski volejbalisti úspešní: Na domácej palubovke zdolali Zvolenčanov
Foto: Monika Földešiová

Z prehry v Prešove 3:0 sa volejbalisti Nitry spamätali rýchlo, a to už v najbližšom zápase so Zvolenom. Na domácej palubovke Nitra zlepšila servis a tešila sa z vyhratých setov. Domáci zápas vyšiel Nitre, ktorá nad Zvolenom zvíťazila 3:0.

VKP Bystrina SPU Nitra – MVK Zvolen 3:0 (19, 19, 15)

rozhodovali: Schimpl, Heitlinger

Nitra: Porubský 2, Kostoláni 5, Malina, Gergely 7, Gera 13, Malina 6, Kašper 5, libero Ochodnický, striedali Barbas 3, Holinga 0.

MVP zápasu: Boris Gera

„Pred zápasom sme neboli v optimálnej pohode, lebo sme prehrali dôležitý zápas s Prešovom. Trochu dlhšie nám trvalo, kým sme sa trafili do servisu. Súper sa nás držal až do polovice setov, ale v koncovkách sme potlačili práve na servise a s lepšou obranou sme získali sety vo svoj prospech. V poslednom sete som dal priestor aj Paľovi Galandákovi, ten sa uviedol veľmi dobrým servisom a spoľahlivým útokom,“ povedal pre klubový web Ľuboslav Šalata, tréner Nitry.

„Na moje prekvapenie dnes domáci veľmi dobre podávali, čím nás dostali pod tlak. Aj napriek tomu sa nám darilo chvíľami celkom dobre prihrávať, zlyhali sme skôr na útoku To bol problém prvého aj druhého setu. V treťom sme poľavili v koncentrácii a súperov výkon bol jednoznačnejšie lepší,“ povedal pre volejbalnitra.sk Martin Vaško, tréner Zvolena.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM